Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S2)
Sylabus przedmiotu ANALYSIS OF LOCAL FISH MARKETS IN SELECTED COURTIERS OF THE WORLD:
Informacje podstawowe
Kierunek studiów | Wymiana międzynarodowa | ||
---|---|---|---|
Forma studiów | studia stacjonarne | Poziom | drugiego stopnia |
Tytuł zawodowy absolwenta | |||
Obszary studiów | — | ||
Profil | |||
Moduł | — | ||
Przedmiot | ANALYSIS OF LOCAL FISH MARKETS IN SELECTED COURTIERS OF THE WORLD | ||
Specjalność | przedmiot wspólny | ||
Jednostka prowadząca | Zakład Gospodarki Rybackiej | ||
Nauczyciel odpowiedzialny | Jolanta Kiełpińska <Jolanta.Kielpinska@zut.edu.pl> | ||
Inni nauczyciele | |||
ECTS (planowane) | 6,0 | ECTS (formy) | 6,0 |
Forma zaliczenia | zaliczenie | Język | angielski |
Blok obieralny | — | Grupa obieralna | — |
Wymagania wstępne
KOD | Wymaganie wstępne |
---|---|
W-1 | Student should have basic knowledge on fish biology and fisheries |
Cele przedmiotu
dla tego przedmiotu nie są określone cele przedmiotuTreści programowe z podziałem na formy zajęć
KOD | Treść programowa | Godziny |
---|---|---|
wykłady | ||
T-W-1 | This course will introduce students to analysis of local markets in selected countries of the world (e.g. Thaiand. Korea, Australia, New Zealand, Canada, USA, Turkey, Malaysia, Indonesia). Content of the course will include whole sale and retail forms of trade, in particular market absorption and recovery (fish markets, trade centres, direct sell from the ships, or so-called small fish gastronomy "Buy and eat"). | 30 |
30 |
Obciążenie pracą studenta - formy aktywności
KOD | Forma aktywności | Godziny |
---|---|---|
wykłady | ||
A-W-1 | Weekel meetings/lectures | 30 |
30 |
Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne
dla tego przedmiotu nie są określone metody nauczania ani narzędzia dydaktyczneSposoby oceny
KOD | Sposób oceny |
---|---|
S-1 | Ocena podsumowująca: Class test |
Literatura podstawowa
- Current articles on fish market trade, sells magagemnet and distribution of fish provided by lecturer on every classes