Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Szkoła Doktorska - ZUT Doctoral School
specjalność: CHEMICAL ENGINEERING BLOCK

Sylabus przedmiotu Modern processes and technologies of processing of selected groups of food products:

Informacje podstawowe

Kierunek studiów ZUT Doctoral School
Forma studiów studia stacjonarne Poziom
Stopnień naukowy absolwenta doktor
Obszary studiów charakterystyki PRK
Profil
Moduł
Przedmiot Modern processes and technologies of processing of selected groups of food products
Specjalność ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES BLOCK
Jednostka prowadząca Katedra Technologii Mięsa
Nauczyciel odpowiedzialny Małgorzata Sobczak <Malgorzata.Sobczak@zut.edu.pl>
Inni nauczyciele
ECTS (planowane) 0,5 ECTS (formy) 0,5
Forma zaliczenia zaliczenie Język angielski
Blok obieralny 6 Grupa obieralna 2

Formy dydaktyczne

Forma dydaktycznaKODSemestrGodzinyECTSWagaZaliczenie
wykładyW3 8 0,51,00zaliczenie

Wymagania wstępne

KODWymaganie wstępne
W-1The basic knowledge of processing of selected groups of food products (meat, poultry, milk, fish, plant, cereal)

Cele przedmiotu

KODCel modułu/przedmiotu
C-1Knowledge related to modern processes and technologies of processing of selected groups of food products

Treści programowe z podziałem na formy zajęć

KODTreść programowaGodziny
wykłady
T-W-1Modern processes and technologies of meat processing2
T-W-2Modern prosesses and technologies of milk processing2
T-W-3Modern processes and technologies of fish processing2
T-W-4Modern processes nad technologies of plant processing2
8

Obciążenie pracą studenta - formy aktywności

KODForma aktywnościGodziny
wykłady
A-W-1Lectures participation8
A-W-2Self study8
16

Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne

KODMetoda nauczania / narzędzie dydaktyczne
M-1feeding methods (informative lecture; talk; story; description; lecture; anecdote; reading; explanation or clarification)

Sposoby oceny

KODSposób oceny
S-1Ocena podsumowująca: Participation in classes

Zamierzone efekty uczenia się - wiedza

Zamierzone efekty uczenia sięOdniesienie do efektów kształcenia dla dyscyplinyOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
ISDE_4-_IP04.1_W01
Student has extended, theory-based knowledge related to modern processes and technologies of processing of selected groups of food products
ISDE_4-_W02, ISDE_4-_W03C-1T-W-1, T-W-2, T-W-3, T-W-4M-1S-1

Zamierzone efekty uczenia się - inne kompetencje społeczne i personalne

Zamierzone efekty uczenia sięOdniesienie do efektów kształcenia dla dyscyplinyOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
ISDE_4-_IP04.1_K01
Student is able to use and perform critical analysis of information related to modern processes and technologies of processing of selected groups of food products
ISDE_4-_K01, ISDE_4-_K02C-1T-W-1, T-W-2, T-W-3, T-W-4M-1S-1

Kryterium oceny - wiedza

Efekt uczenia sięOcenaKryterium oceny
ISDE_4-_IP04.1_W01
Student has extended, theory-based knowledge related to modern processes and technologies of processing of selected groups of food products
2,0
3,0The knowledge of modern processes and technologies of processing of selected groups of food products
3,5
4,0
4,5
5,0

Kryterium oceny - inne kompetencje społeczne i personalne

Efekt uczenia sięOcenaKryterium oceny
ISDE_4-_IP04.1_K01
Student is able to use and perform critical analysis of information related to modern processes and technologies of processing of selected groups of food products
2,0
3,0The knowledge of modern processes and technologies of processing of selected groups of food products
3,5
4,0
4,5
5,0

Treści programowe - wykłady

KODTreść programowaGodziny
T-W-1Modern processes and technologies of meat processing2
T-W-2Modern prosesses and technologies of milk processing2
T-W-3Modern processes and technologies of fish processing2
T-W-4Modern processes nad technologies of plant processing2
8

Formy aktywności - wykłady

KODForma aktywnościGodziny
A-W-1Lectures participation8
A-W-2Self study8
16
(*) 1 punkt ECTS, odpowiada około 30 godzinom aktywności studenta
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty uczenia sięISDE_4-_IP04.1_W01Student has extended, theory-based knowledge related to modern processes and technologies of processing of selected groups of food products
Odniesienie do efektów kształcenia dla dyscyplinyISDE_4-_W02They have extended, theory-based knowledge relating to the represented field and discipline and detailed knowledge at an advanced level in the area of scientific research ,methodology of scientific work, preparation of publications and presentations of research results and the principle of dissemination of the results of scientific work, including open access mode.
ISDE_4-_W03They know and understand fundamental dilemmas of modern civilisation, also in relation to the recent scientific developments in the represented field and discipline.
Cel przedmiotuC-1Knowledge related to modern processes and technologies of processing of selected groups of food products
Treści programoweT-W-1Modern processes and technologies of meat processing
T-W-2Modern prosesses and technologies of milk processing
T-W-3Modern processes and technologies of fish processing
T-W-4Modern processes nad technologies of plant processing
Metody nauczaniaM-1feeding methods (informative lecture; talk; story; description; lecture; anecdote; reading; explanation or clarification)
Sposób ocenyS-1Ocena podsumowująca: Participation in classes
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0The knowledge of modern processes and technologies of processing of selected groups of food products
3,5
4,0
4,5
5,0
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty uczenia sięISDE_4-_IP04.1_K01Student is able to use and perform critical analysis of information related to modern processes and technologies of processing of selected groups of food products
Odniesienie do efektów kształcenia dla dyscyplinyISDE_4-_K01They understand the necessity and are prepared to critically analyse the achieved scientific output and the contribution of the results of their own research activity to the development of the represented field and discipline.
ISDE_4-_K02They understand the obligation to seek creative solutions to the challenges of civilisation, in particular to social, research and creative commitments, are aware of the need to initiate actions in the public interest, to think in the entrepreneurial manner and the need for scientific development for new phenomena and problems in the represented field and discipline.
Cel przedmiotuC-1Knowledge related to modern processes and technologies of processing of selected groups of food products
Treści programoweT-W-1Modern processes and technologies of meat processing
T-W-2Modern prosesses and technologies of milk processing
T-W-3Modern processes and technologies of fish processing
T-W-4Modern processes nad technologies of plant processing
Metody nauczaniaM-1feeding methods (informative lecture; talk; story; description; lecture; anecdote; reading; explanation or clarification)
Sposób ocenyS-1Ocena podsumowująca: Participation in classes
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0The knowledge of modern processes and technologies of processing of selected groups of food products
3,5
4,0
4,5
5,0