Pole | KOD | Znaczenie kodu |
---|
Zamierzone efekty kształcenia | ZO_1A_ZO-S-O9.4_U01 | Student potrafi nakreślać prawidłowe rozwiązania techniczne chlewni. |
---|
Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | ZO_1A_U10 | Potrafi wykorzystać odpowiednie metody i narzędzia do rozwiązywania problemów w zakresie produkcji żywności, zdrowia zwierząt i ludzi. Umie zaprezentować podstawy produkcji żywności funkcjonalnej i wygodnej; rozumie zasady prawidłowego żywienia ludzi i zwierząt, posługuje się zasadami prawidłowego żywienia oraz zdrowego trybu życia. |
---|
Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | R1A_U06 | posiada zdolność podejmowania standardowych działań, z wykorzystaniem odpowiednich metod, technik, technologii, narzędzi i materiałów, rozwiązujących problemy w zakresie produkcji żywności, zdrowia zwierząt, stanu środowiska naturalnego i zasobów naturalnych oraz technicznych zadań inżynierskich zgodnych ze studiowanym kierunku studiów |
---|
Odniesienie do efektów kształcenia prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżyniera | InzA_U05 | potrafi dokonać krytycznej analizy sposobu funkcjonowania i ocenić - zwłaszcza w powiązaniu ze studiowanym kierunkiem studiów - istniejące rozwiązania techniczne, w szczególności urządzenia, obiekty, systemy, procesy, usługi |
---|
InzA_U06 | potrafi dokonać identyfikacji i sformułować specyfikację prostych zadań inżynierskich o charakterze praktycznym, charakterystycznych dla studiowanego kierunku studiów |
Cel przedmiotu | C-1 | Celem przedmiotu jest zapozananie studentów z rozwiązaniami technicznymi w produkcji świń, odnosząc się do jej potrzeb biologicznych. |
---|
Treści programowe | T-W-4 | Wyposażenie paszarni - przechowywanie pasz, dozowniki, mieszanie pasz i programy żywieniowe. Mechanizacja i automatyzacja żywienia loch warchlaków i tuczników. |
---|
T-W-3 | Systemy utrzymania dla poszczególnych grup produkcyjnych świń - wady i zalety kojców, ich wyposażenie umożliwiające aktywność ruchową i ograniczającą straty. |
T-W-2 | Rozwiązania organizacyjne i techniczne w celu ochrony zdrowia świń |
T-W-1 | Technologie utrzymania, budynki i pomieszczenia dla świń. |
Metody nauczania | M-1 | Prezentacja multimedialna wykładów przy wykorzystaniu komputera i projektora |
---|
Sposób oceny | S-1 | Ocena podsumowująca: Pisemne zaliczenie wykładów |
---|
Kryteria oceny | Ocena | Kryterium oceny |
---|
2,0 | Student nie potrafi nakreślić prawidłowych rozwiązań technicznych chlewni |
3,0 | Student potrafi nakreślić tylko niektóre rozwiązania techniczne chlewni |
3,5 | Student potrafi nakreślić tylko niektóre rozwiązania techniczne chlewni i ocenić je |
4,0 | Student potrafi nakreślić wszystkie większość rozwiązań technicznych chlewni i ocenić je |
4,5 | Student potrafi nakreślić wszystkie rozwiązania techniczne chlewni i nie wszystkie ocenić |
5,0 | Student potrafi nakreślić wszystkie rozwiązania techniczne chlewni i wszystkie ocenić, umie korzystać z literatury |