Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S1)

Sylabus przedmiotu Destination & Hotel Management:

Informacje podstawowe

Kierunek studiów Wymiana międzynarodowa
Forma studiów studia stacjonarne Poziom pierwszego stopnia
Tytuł zawodowy absolwenta
Obszary studiów
Profil
Moduł
Przedmiot Destination & Hotel Management
Specjalność przedmiot wspólny
Jednostka prowadząca Wymiana Międzynarodowa - WEKON
Nauczyciel odpowiedzialny Zoran Tuntev <germanoff.ohrid@gmail.com>
Inni nauczyciele Zoran Tuntev <germanoff.ohrid@gmail.com>
ECTS (planowane) 6,0 ECTS (formy) 6,0
Forma zaliczenia zaliczenie Język angielski
Blok obieralny Grupa obieralna

Formy dydaktyczne

Forma dydaktycznaKODSemestrGodzinyECTSWagaZaliczenie
wykładyW2 30 6,01,00zaliczenie

Wymagania wstępne

KODWymaganie wstępne
W-1Broad approach and general knowledge about contemporary trends in both macro and micro levels of management: Destination management in general and role of the hotel within the destination.

Cele przedmiotu

KODCel modułu/przedmiotu
C-1The primary objectives of the course are to: Develop a working knowledge of diversity Link diversity theory with management practice Develop and analyze diversity management cases

Treści programowe z podziałem na formy zajęć

KODTreść programowaGodziny
wykłady
T-W-11. Essence and importance of diversity 2. Ethics and business vs., diversity 3. Diversity at work 4. Success factors of diversity 5. Diversity programs 6. Organizational teams and systems 7. Diversity training process 8. Effective leader 9. Valuing diversity30
30

Obciążenie pracą studenta - formy aktywności

KODForma aktywnościGodziny
wykłady
A-W-1Attendance, in-class participation and project, case study180
180

Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne

KODMetoda nauczania / narzędzie dydaktyczne
M-1Oral Lectures, Power Point Presentation

Sposoby oceny

KODSposób oceny
S-1Ocena formująca: Presence, Power Point Presentation (Erasmus students); Presence, Activity on class (Polish students)

Zamierzone efekty kształcenia - wiedza

Zamierzone efekty kształceniaOdniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
WM-WEKON_1-_DHM-_W01
Students have understanding of the main goal of destination and hotel management
C-1T-W-1M-1S-1

Kryterium oceny - wiedza

Efekt kształceniaOcenaKryterium oceny
WM-WEKON_1-_DHM-_W01
Students have understanding of the main goal of destination and hotel management
2,0
3,0Student correctly defines some concepts of destination and hotel management
3,5
4,0
4,5
5,0

Treści programowe - wykłady

KODTreść programowaGodziny
T-W-11. Essence and importance of diversity 2. Ethics and business vs., diversity 3. Diversity at work 4. Success factors of diversity 5. Diversity programs 6. Organizational teams and systems 7. Diversity training process 8. Effective leader 9. Valuing diversity30
30

Formy aktywności - wykłady

KODForma aktywnościGodziny
A-W-1Attendance, in-class participation and project, case study180
180
(*) 1 punkt ECTS, odpowiada około 30 godzinom aktywności studenta
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty kształceniaWM-WEKON_1-_DHM-_W01Students have understanding of the main goal of destination and hotel management
Cel przedmiotuC-1The primary objectives of the course are to: Develop a working knowledge of diversity Link diversity theory with management practice Develop and analyze diversity management cases
Treści programoweT-W-11. Essence and importance of diversity 2. Ethics and business vs., diversity 3. Diversity at work 4. Success factors of diversity 5. Diversity programs 6. Organizational teams and systems 7. Diversity training process 8. Effective leader 9. Valuing diversity
Metody nauczaniaM-1Oral Lectures, Power Point Presentation
Sposób ocenyS-1Ocena formująca: Presence, Power Point Presentation (Erasmus students); Presence, Activity on class (Polish students)
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0Student correctly defines some concepts of destination and hotel management
3,5
4,0
4,5
5,0