Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S1)
Sylabus przedmiotu DETECTION OF MISLABELED FISHERIES PRODUCTS:
Informacje podstawowe
Kierunek studiów | Wymiana międzynarodowa | ||
---|---|---|---|
Forma studiów | studia stacjonarne | Poziom | pierwszego stopnia |
Tytuł zawodowy absolwenta | |||
Obszary studiów | — | ||
Profil | |||
Moduł | — | ||
Przedmiot | DETECTION OF MISLABELED FISHERIES PRODUCTS | ||
Specjalność | przedmiot wspólny | ||
Jednostka prowadząca | Zakład Gospodarki Rybackiej | ||
Nauczyciel odpowiedzialny | Jolanta Kiełpińska <Jolanta.Kielpinska@zut.edu.pl> | ||
Inni nauczyciele | |||
ECTS (planowane) | 6,0 | ECTS (formy) | 6,0 |
Forma zaliczenia | zaliczenie | Język | angielski |
Blok obieralny | — | Grupa obieralna | — |
Formy dydaktyczne
Wymagania wstępne
KOD | Wymaganie wstępne |
---|---|
W-1 | Student should have a basic knowledge about fish biology and physiology |
Cele przedmiotu
KOD | Cel modułu/przedmiotu |
---|---|
C-1 | After the course student will: 1. understand problem of illegal product substitutions 2. know methods applied to identify fish products 3. be able to identify ways how selected fish products are substituted 4. be able (on its own) to assess risk of product substitutions in trade characteristic in selected geographic regions |
Treści programowe z podziałem na formy zajęć
KOD | Treść programowa | Godziny |
---|---|---|
laboratoria | ||
T-L-1 | Practical classes will include introduction into molecular diagnostic methods applied to identification of fish product in the form of fresh, processed, semi-processed or preserved. All classes will be based on demonstration | 15 |
T-L-2 | Student will be introduced into: 1. problem of illegal product substitutions 2. methods applied to identify fish products 3. ways how selected fish products are substituted 4. risk assessment methods applied to product substitutions in selected geographic regions | 15 |
30 | ||
wykłady | ||
T-W-1 | During lectures student will be introduced into the problems of water-born product substitutions, mainly fish, with particular emphasis on the most important species. Topics will also encompass description of genetic system of fish labelling used for product tracing from catching site to the final consumer | 1 |
1 |
Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne
dla tego przedmiotu nie są określone metody nauczania ani narzędzia dydaktyczneSposoby oceny
KOD | Sposób oceny |
---|---|
S-1 | Ocena formująca: Class test Exam |
Literatura podstawowa
- Journal ; Food Chemistry
- Journal: Marine Policy