Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S1)

Sylabus przedmiotu Agritourism:

Informacje podstawowe

Kierunek studiów Wymiana międzynarodowa
Forma studiów studia stacjonarne Poziom pierwszego stopnia
Tytuł zawodowy absolwenta
Obszary studiów
Profil
Moduł
Przedmiot Agritourism
Specjalność przedmiot wspólny
Jednostka prowadząca Katedra Studiów Regionalnych i Europejskich
Nauczyciel odpowiedzialny Agnieszka Brelik <Agnieszka.Brelik@zut.edu.pl>
Inni nauczyciele Natalia Dominiak <Natalia.Dominiak@zut.edu.pl>, Natalia Oleszczyk <noleszczyk@zut.edu.pl>
ECTS (planowane) 6,0 ECTS (formy) 6,0
Forma zaliczenia zaliczenie Język angielski
Blok obieralny Grupa obieralna

Formy dydaktyczne

Forma dydaktycznaKODSemestrGodzinyECTSWagaZaliczenie
wykładyW1 30 6,01,00zaliczenie

Wymagania wstępne

KODWymaganie wstępne
W-1No requirements

Cele przedmiotu

KODCel modułu/przedmiotu
C-1Students learn about basic issues of agritourism and this will give an overview of economic and social importance of agritourism. This module is introduced to make students familiar with the subject. It provides an overview of multifunctional development of rural areas.

Treści programowe z podziałem na formy zajęć

KODTreść programowaGodziny
wykłady
T-W-11. The concept of agritourism 2. the economic and social importance of agritourism 3. Multifunctional development of rural areas 4/5 Agritourism ventures- case study 6. Agritourist service and products 7. Mobility in agritourism 8/9/10 Agritourism yesterday, today and tomorrow30
30

Obciążenie pracą studenta - formy aktywności

KODForma aktywnościGodziny
wykłady
A-W-1Attendance, in-class participation and project, case study180
180

Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne

KODMetoda nauczania / narzędzie dydaktyczne
M-1Lectures, group discussions.

Sposoby oceny

KODSposób oceny
S-1Ocena formująca: A case study presentation.

Zamierzone efekty uczenia się - wiedza

Zamierzone efekty uczenia sięOdniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
WM-WEKON_1-_??_W01
- familiarity with different approaches to the study of agritourism farms -an ability to formulate and construct logical arguments about agritourism
C-1T-W-1M-1S-1

Zamierzone efekty uczenia się - umiejętności

Zamierzone efekty uczenia sięOdniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
WM-WEKON_1-_AGI_U01
- Student has the ability to independently analyze the use resources for creating a rural tourism offer. - Student is able to perform basic driving functions small tourist business (accommodation, services).
C-1T-W-1M-1S-1

Zamierzone efekty uczenia się - inne kompetencje społeczne i personalne

Zamierzone efekty uczenia sięOdniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
WM-WEKON_1-_AGI_K01
- Student is aware of his personality predispositions and competence for running a small tourist company on village. - Student is able to cooperate in the local community for creating a joint tourist offer.
C-1T-W-1M-1S-1

Kryterium oceny - wiedza

Efekt uczenia sięOcenaKryterium oceny
WM-WEKON_1-_??_W01
- familiarity with different approaches to the study of agritourism farms -an ability to formulate and construct logical arguments about agritourism
2,0
3,0Student correctly defines some concepts of agritourism
3,5
4,0
4,5
5,0

Kryterium oceny - umiejętności

Efekt uczenia sięOcenaKryterium oceny
WM-WEKON_1-_AGI_U01
- Student has the ability to independently analyze the use resources for creating a rural tourism offer. - Student is able to perform basic driving functions small tourist business (accommodation, services).
2,0
3,0The student has the ability to independently analyze the use resources for creating a rural tourism offer.
3,5
4,0
4,5
5,0

Kryterium oceny - inne kompetencje społeczne i personalne

Efekt uczenia sięOcenaKryterium oceny
WM-WEKON_1-_AGI_K01
- Student is aware of his personality predispositions and competence for running a small tourist company on village. - Student is able to cooperate in the local community for creating a joint tourist offer.
2,0
3,0The student is aware of his personality predispositions and competence for running a small tourist company on village.
3,5
4,0
4,5
5,0

Literatura podstawowa

  1. 1. Hall D., Kirkpatrick I., Rural tourism and Sustainable Business (Aspects of Tourism), 2005
  2. 2. Cooper, Fletcher et al, Tourism Principles and Practices, Pitman, 1993

Literatura dodatkowa

  1. 3. Hegarty C., Przezborska L., Rural and Agr-tourism as a Tool for Reorganising Areas in Old and New Member States – a Comparison Study of Ireland and Poland, International Journal of Tourism Research 7, 2005

Treści programowe - wykłady

KODTreść programowaGodziny
T-W-11. The concept of agritourism 2. the economic and social importance of agritourism 3. Multifunctional development of rural areas 4/5 Agritourism ventures- case study 6. Agritourist service and products 7. Mobility in agritourism 8/9/10 Agritourism yesterday, today and tomorrow30
30

Formy aktywności - wykłady

KODForma aktywnościGodziny
A-W-1Attendance, in-class participation and project, case study180
180
(*) 1 punkt ECTS, odpowiada około 30 godzinom aktywności studenta
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty uczenia sięWM-WEKON_1-_??_W01- familiarity with different approaches to the study of agritourism farms -an ability to formulate and construct logical arguments about agritourism
Cel przedmiotuC-1Students learn about basic issues of agritourism and this will give an overview of economic and social importance of agritourism. This module is introduced to make students familiar with the subject. It provides an overview of multifunctional development of rural areas.
Treści programoweT-W-11. The concept of agritourism 2. the economic and social importance of agritourism 3. Multifunctional development of rural areas 4/5 Agritourism ventures- case study 6. Agritourist service and products 7. Mobility in agritourism 8/9/10 Agritourism yesterday, today and tomorrow
Metody nauczaniaM-1Lectures, group discussions.
Sposób ocenyS-1Ocena formująca: A case study presentation.
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0Student correctly defines some concepts of agritourism
3,5
4,0
4,5
5,0
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty uczenia sięWM-WEKON_1-_AGI_U01- Student has the ability to independently analyze the use resources for creating a rural tourism offer. - Student is able to perform basic driving functions small tourist business (accommodation, services).
Cel przedmiotuC-1Students learn about basic issues of agritourism and this will give an overview of economic and social importance of agritourism. This module is introduced to make students familiar with the subject. It provides an overview of multifunctional development of rural areas.
Treści programoweT-W-11. The concept of agritourism 2. the economic and social importance of agritourism 3. Multifunctional development of rural areas 4/5 Agritourism ventures- case study 6. Agritourist service and products 7. Mobility in agritourism 8/9/10 Agritourism yesterday, today and tomorrow
Metody nauczaniaM-1Lectures, group discussions.
Sposób ocenyS-1Ocena formująca: A case study presentation.
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0The student has the ability to independently analyze the use resources for creating a rural tourism offer.
3,5
4,0
4,5
5,0
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty uczenia sięWM-WEKON_1-_AGI_K01- Student is aware of his personality predispositions and competence for running a small tourist company on village. - Student is able to cooperate in the local community for creating a joint tourist offer.
Cel przedmiotuC-1Students learn about basic issues of agritourism and this will give an overview of economic and social importance of agritourism. This module is introduced to make students familiar with the subject. It provides an overview of multifunctional development of rural areas.
Treści programoweT-W-11. The concept of agritourism 2. the economic and social importance of agritourism 3. Multifunctional development of rural areas 4/5 Agritourism ventures- case study 6. Agritourist service and products 7. Mobility in agritourism 8/9/10 Agritourism yesterday, today and tomorrow
Metody nauczaniaM-1Lectures, group discussions.
Sposób ocenyS-1Ocena formująca: A case study presentation.
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0The student is aware of his personality predispositions and competence for running a small tourist company on village.
3,5
4,0
4,5
5,0