Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S1)
Sylabus przedmiotu Destination & Hotel Management:
Informacje podstawowe
Kierunek studiów | Wymiana międzynarodowa | ||
---|---|---|---|
Forma studiów | studia stacjonarne | Poziom | pierwszego stopnia |
Tytuł zawodowy absolwenta | |||
Obszary studiów | — | ||
Profil | |||
Moduł | — | ||
Przedmiot | Destination & Hotel Management | ||
Specjalność | przedmiot wspólny | ||
Jednostka prowadząca | Katedra Studiów Regionalnych i Europejskich | ||
Nauczyciel odpowiedzialny | Agnieszka Brelik <Agnieszka.Brelik@zut.edu.pl> | ||
Inni nauczyciele | Natalia Dominiak <Natalia.Dominiak@zut.edu.pl>, Natalia Oleszczyk <noleszczyk@zut.edu.pl> | ||
ECTS (planowane) | 6,0 | ECTS (formy) | 6,0 |
Forma zaliczenia | zaliczenie | Język | angielski |
Blok obieralny | — | Grupa obieralna | — |
Wymagania wstępne
KOD | Wymaganie wstępne |
---|---|
W-1 | Broad approach and general knowledge about contemporary trends in both macro and micro levels of management: Destination management in general and role of the hotel within the destination. |
Cele przedmiotu
KOD | Cel modułu/przedmiotu |
---|---|
C-1 | The primary objectives of the course are to: Develop a working knowledge of hotel management Develop and analyze hotel management cases |
Treści programowe z podziałem na formy zajęć
KOD | Treść programowa | Godziny |
---|---|---|
wykłady | ||
T-W-1 | 1.Tourist Destination 2. Contemporary trends in Tourism 3. Destination Management 4. Hotel Business 5. 20 Top Lessons for all Hotel Managers | 30 |
30 |
Obciążenie pracą studenta - formy aktywności
KOD | Forma aktywności | Godziny |
---|---|---|
wykłady | ||
A-W-1 | Attendance, in-class participation and project, case study | 180 |
180 |
Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne
KOD | Metoda nauczania / narzędzie dydaktyczne |
---|---|
M-1 | Oral Lectures, Power Point Presentation |
Sposoby oceny
KOD | Sposób oceny |
---|---|
S-1 | Ocena formująca: Presence, Power Point Presentation (Erasmus students); Presence, Activity on class (Polish students) |
Zamierzone efekty uczenia się - wiedza
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
WM-WEKON_1-_DHM_W01 Students have understanding of the main goal of destination and hotel management | — | — | C-1 | T-W-1 | M-1 | S-1 |
Kryterium oceny - wiedza
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
WM-WEKON_1-_DHM_W01 Students have understanding of the main goal of destination and hotel management | 2,0 | |
3,0 | Student correctly defines some concepts of destination and hotel management | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Literatura podstawowa
- Cerovic Z. Hotel Management, Hotel Management, FTHM Opatia, Croatia, 2010
- Tuntev Z., Hotel Lexicon, FTU Ohrid, Ohrid, 2007