Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Obrót środkami ochrony roślin i nawozami
Sylabus przedmiotu Nowoczesne metody komunikowania się z producentami i klientami:
Informacje podstawowe
Kierunek studiów | Obrót środkami ochrony roślin i nawozami | ||
---|---|---|---|
Forma studiów | studia niestacjonarne | Poziom | podyplomowe |
Tytuł zawodowy absolwenta | |||
Obszary studiów | charakterystyki PRK | ||
Profil | |||
Moduł | — | ||
Przedmiot | Nowoczesne metody komunikowania się z producentami i klientami | ||
Specjalność | przedmiot wspólny | ||
Jednostka prowadząca | Katedra Agroinżynierii | ||
Nauczyciel odpowiedzialny | Magdalena Sobolewska <Magdalena.Sobolewska@zut.edu.pl> | ||
Inni nauczyciele | |||
ECTS (planowane) | 3,0 | ECTS (formy) | 3,0 |
Forma zaliczenia | zaliczenie | Język | polski |
Blok obieralny | — | Grupa obieralna | — |
Formy dydaktyczne
Wymagania wstępne
KOD | Wymaganie wstępne |
---|---|
W-1 | Wiadomości z zakresu: komunikacji w tym marketingowej, doradztwa rolniczego oraz rolnictwa. |
Cele przedmiotu
KOD | Cel modułu/przedmiotu |
---|---|
C-1 | Zapoznanie się z nowoczesnymi metodami komunikacji z producentami i klientami. |
Treści programowe z podziałem na formy zajęć
KOD | Treść programowa | Godziny |
---|---|---|
zajęcia terenowe | ||
T-T-1 | Wyjazd terenowy do Grupa Azoty Z. Ch. Police | 5 |
5 | ||
wykłady | ||
T-W-1 | Nowoczesne metody komunikacji między producentami i klientami | 5 |
5 |
Obciążenie pracą studenta - formy aktywności
KOD | Forma aktywności | Godziny |
---|---|---|
zajęcia terenowe | ||
A-T-1 | uczestnictwo w zajęciach | 5 |
A-T-2 | Konsultacje. | 5 |
A-T-3 | przygotowanie do zajęć | 20 |
30 | ||
wykłady | ||
A-W-1 | Samodzielne studiowanie wskazanej literatury | 30 |
A-W-2 | Konsultacje. | 5 |
A-W-3 | uczestnictwo w zajęciach | 5 |
A-W-4 | Przygotowanie do zaliczenia treści programowych | 20 |
60 |
Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne
KOD | Metoda nauczania / narzędzie dydaktyczne |
---|---|
M-1 | Wykład informacyjny. |
M-2 | Prezentacje multimedialne. |
M-3 | Metody praktyczne (wyjazd terenowy). |
Sposoby oceny
KOD | Sposób oceny |
---|---|
S-1 | Ocena formująca: ocena aktywności studenta |
S-2 | Ocena podsumowująca: test |
Zamierzone efekty uczenia się - wiedza
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
OSO_10-_OŚORN-6_W01 Student ma wiedzą z nowoczesnych metod komunikacji między producentami i klientami oraz doradztwa rolniczego. | OSO_10-_W06 | — | C-1 | T-W-1, T-T-1 | M-3, M-2, M-1 | S-1, S-2 |
Zamierzone efekty uczenia się - umiejętności
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
OSO_10-_OŚORN-6_U01 Student zna metody komunikowania się miedzy sektorami producentów a klientów. | OSO_10-_U06 | — | C-1 | T-T-1, T-W-1 | M-1, M-3, M-2 | S-1, S-2 |
Zamierzone efekty uczenia się - inne kompetencje społeczne i personalne
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
OSO_10-_OŚORN-6_K01 Student dokonuje samooceny własnych kompetencji i rozumie ich ważność. | OSO_10-_K02, OSO_10-_K05 | — | C-1 | T-W-1, T-T-1 | M-3, M-2, M-1 | S-1, S-2 |
Kryterium oceny - wiedza
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
OSO_10-_OŚORN-6_W01 Student ma wiedzą z nowoczesnych metod komunikacji między producentami i klientami oraz doradztwa rolniczego. | 2,0 | |
3,0 | jeśli w zakresie wymaganej wiedzy student uzyska przynajmniej 55% obowiązujących efektów dla danej składowej | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Kryterium oceny - umiejętności
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
OSO_10-_OŚORN-6_U01 Student zna metody komunikowania się miedzy sektorami producentów a klientów. | 2,0 | |
3,0 | jeśli w zakresie wymaganych umiejętności student uzyska przynajmniej 55% obowiązujących efektów dla danej składowej | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Kryterium oceny - inne kompetencje społeczne i personalne
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
OSO_10-_OŚORN-6_K01 Student dokonuje samooceny własnych kompetencji i rozumie ich ważność. | 2,0 | |
3,0 | jeśli w zakresie wymaganych kompetencji student uzyska przynajmniej 55% obowiązujących efektów dla danej składowej | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Literatura podstawowa
- Mruk H., Stępień B., Tworzenie wartości dla klienta z perspektywy konsumentów i przedsiębiorstw., Polskie wydawnictwo ekonomiczne, Warszawa, 2013
- Metody i narzędzia komunikacji marketingowej, Gnieźnieńska Wyższa Szkoła Humanistyczno-Menadżerska „Milenium, 2007, Zeszyty naukowe.
- Wiktor J. W., Komunikacja marketingowa, PWN
Literatura dodatkowa
- Komunikacja marketingowa., Literatura branżowa