Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S3)

Sylabus przedmiotu FISHERIES MANAGEMENT AND NEW FISH CATCHING TECHNIQUES:

Informacje podstawowe

Kierunek studiów Wymiana międzynarodowa
Forma studiów studia stacjonarne Poziom trzeciego stopnia
Stopnień naukowy absolwenta
Obszary studiów studia trzeciego stopnia
Profil
Moduł
Przedmiot FISHERIES MANAGEMENT AND NEW FISH CATCHING TECHNIQUES
Specjalność przedmiot wspólny
Jednostka prowadząca Katedra Towaroznawstwa, Oceny Jakości, Inżynierii Procesowej i Żywienia Człowieka
Nauczyciel odpowiedzialny Przemysław Czerniejewski <Przemyslaw.Czerniejewski@zut.edu.pl>
Inni nauczyciele
ECTS (planowane) 6,0 ECTS (formy) 6,0
Forma zaliczenia zaliczenie Język angielski
Blok obieralny Grupa obieralna

Formy dydaktyczne

Forma dydaktycznaKODSemestrGodzinyECTSWagaZaliczenie
wykładyW1 30 3,00,50zaliczenie
laboratoriaL1 30 3,00,50zaliczenie

Wymagania wstępne

KODWymaganie wstępne
W-1Basic of technology, growth, and types of fishery.

Cele przedmiotu

KODCel modułu/przedmiotu
C-1Students will know about wordwilde fisheries, value chains, and ecological research. They will learn traditional methods to investigate exploited organisms, such as determination of population parameters, and field work for direct estimation of fish density.

Treści programowe z podziałem na formy zajęć

KODTreść programowaGodziny
laboratoria
T-L-1History of Polish fisheries management . Fisheries: recreation commercial. Institutions of fisheries management: domestic and international and fisheries law . Anadromous fish management. New fish catching technics. Fish collection in lake, rivers and Baltic sea.30
30
wykłady
T-W-1Principles of fisheries management and methods for assessment and analysis of fish populations and aquatic habitats. Modelling and Quantitative Methods in Fisheries. Using new technics in fisheries.30
30

Obciążenie pracą studenta - formy aktywności

KODForma aktywnościGodziny
laboratoria
A-L-1Practice in lake and river30
A-L-2Self-study15
A-L-3Exercises30
75
wykłady
A-W-1Lecture30
A-W-2Self-study15
A-W-3Partcicipation in classes30
75

Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne

KODMetoda nauczania / narzędzie dydaktyczne
M-1Lectures/Laboratory

Sposoby oceny

KODSposób oceny
S-1Ocena podsumowująca: Lecture - exam
S-2Ocena formująca: Laboratory - grade

Zamierzone efekty uczenia się - wiedza

Zamierzone efekty uczenia sięOdniesienie do efektów kształcenia dla dyscyplinyOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
WM-WNoZiR_3-_null_W01
Students will learn about the role of the fisheries management authority in Poland, the importance of sustainable fishing and protecting the marine environment.
C-1T-W-1, T-L-1M-1S-2, S-1

Zamierzone efekty uczenia się - umiejętności

Zamierzone efekty uczenia sięOdniesienie do efektów kształcenia dla dyscyplinyOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
WM-WNoZiR_3-_null_U01
Student will be able to use catching gears
C-1T-W-1, T-L-1M-1S-2, S-1

Zamierzone efekty uczenia się - inne kompetencje społeczne i personalne

Zamierzone efekty uczenia sięOdniesienie do efektów kształcenia dla dyscyplinyOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
WM-WNoZiR_3-_null_K01
Student will be aware of sustainable fisheries
C-1T-W-1, T-L-1M-1S-2, S-1

Kryterium oceny - wiedza

Efekt uczenia sięOcenaKryterium oceny
WM-WNoZiR_3-_null_W01
Students will learn about the role of the fisheries management authority in Poland, the importance of sustainable fishing and protecting the marine environment.
2,0
3,0Student will gather new knowledge regarding catching techniques
3,5
4,0
4,5
5,0

Kryterium oceny - umiejętności

Efekt uczenia sięOcenaKryterium oceny
WM-WNoZiR_3-_null_U01
Student will be able to use catching gears
2,0
3,0Student will be able to use basic catching gears
3,5
4,0
4,5
5,0

Kryterium oceny - inne kompetencje społeczne i personalne

Efekt uczenia sięOcenaKryterium oceny
WM-WNoZiR_3-_null_K01
Student will be aware of sustainable fisheries
2,0
3,0Student should be able to define sustainable fisheries and how to use catching gears in relation to this issue
3,5
4,0
4,5
5,0

Literatura podstawowa

  1. John C. Sainsbury, Commercial Fishing Methods: An Introduction to Vessels and Gears, Wiley 3 edition, 1996
  2. Ian Wellby, Ash Girder, Robin Welcomme, Fisheries Management: A Manual for Still - Water Coarse Fisheries, John Wiley & Sons, 2010
  3. R. Quentin Grafton, Ray Hilborn, Dale Squires, Meere Tait, Handbook of Marine Fisheries Conservation and Management, Oxford University Press, 2010

Treści programowe - laboratoria

KODTreść programowaGodziny
T-L-1History of Polish fisheries management . Fisheries: recreation commercial. Institutions of fisheries management: domestic and international and fisheries law . Anadromous fish management. New fish catching technics. Fish collection in lake, rivers and Baltic sea.30
30

Treści programowe - wykłady

KODTreść programowaGodziny
T-W-1Principles of fisheries management and methods for assessment and analysis of fish populations and aquatic habitats. Modelling and Quantitative Methods in Fisheries. Using new technics in fisheries.30
30

Formy aktywności - laboratoria

KODForma aktywnościGodziny
A-L-1Practice in lake and river30
A-L-2Self-study15
A-L-3Exercises30
75
(*) 1 punkt ECTS, odpowiada około 30 godzinom aktywności studenta

Formy aktywności - wykłady

KODForma aktywnościGodziny
A-W-1Lecture30
A-W-2Self-study15
A-W-3Partcicipation in classes30
75
(*) 1 punkt ECTS, odpowiada około 30 godzinom aktywności studenta
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty uczenia sięWM-WNoZiR_3-_null_W01Students will learn about the role of the fisheries management authority in Poland, the importance of sustainable fishing and protecting the marine environment.
Cel przedmiotuC-1Students will know about wordwilde fisheries, value chains, and ecological research. They will learn traditional methods to investigate exploited organisms, such as determination of population parameters, and field work for direct estimation of fish density.
Treści programoweT-W-1Principles of fisheries management and methods for assessment and analysis of fish populations and aquatic habitats. Modelling and Quantitative Methods in Fisheries. Using new technics in fisheries.
T-L-1History of Polish fisheries management . Fisheries: recreation commercial. Institutions of fisheries management: domestic and international and fisheries law . Anadromous fish management. New fish catching technics. Fish collection in lake, rivers and Baltic sea.
Metody nauczaniaM-1Lectures/Laboratory
Sposób ocenyS-2Ocena formująca: Laboratory - grade
S-1Ocena podsumowująca: Lecture - exam
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0Student will gather new knowledge regarding catching techniques
3,5
4,0
4,5
5,0
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty uczenia sięWM-WNoZiR_3-_null_U01Student will be able to use catching gears
Cel przedmiotuC-1Students will know about wordwilde fisheries, value chains, and ecological research. They will learn traditional methods to investigate exploited organisms, such as determination of population parameters, and field work for direct estimation of fish density.
Treści programoweT-W-1Principles of fisheries management and methods for assessment and analysis of fish populations and aquatic habitats. Modelling and Quantitative Methods in Fisheries. Using new technics in fisheries.
T-L-1History of Polish fisheries management . Fisheries: recreation commercial. Institutions of fisheries management: domestic and international and fisheries law . Anadromous fish management. New fish catching technics. Fish collection in lake, rivers and Baltic sea.
Metody nauczaniaM-1Lectures/Laboratory
Sposób ocenyS-2Ocena formująca: Laboratory - grade
S-1Ocena podsumowująca: Lecture - exam
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0Student will be able to use basic catching gears
3,5
4,0
4,5
5,0
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty uczenia sięWM-WNoZiR_3-_null_K01Student will be aware of sustainable fisheries
Cel przedmiotuC-1Students will know about wordwilde fisheries, value chains, and ecological research. They will learn traditional methods to investigate exploited organisms, such as determination of population parameters, and field work for direct estimation of fish density.
Treści programoweT-W-1Principles of fisheries management and methods for assessment and analysis of fish populations and aquatic habitats. Modelling and Quantitative Methods in Fisheries. Using new technics in fisheries.
T-L-1History of Polish fisheries management . Fisheries: recreation commercial. Institutions of fisheries management: domestic and international and fisheries law . Anadromous fish management. New fish catching technics. Fish collection in lake, rivers and Baltic sea.
Metody nauczaniaM-1Lectures/Laboratory
Sposób ocenyS-2Ocena formująca: Laboratory - grade
S-1Ocena podsumowująca: Lecture - exam
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0Student should be able to define sustainable fisheries and how to use catching gears in relation to this issue
3,5
4,0
4,5
5,0