Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S2)
Sylabus przedmiotu CROPS OF THE TROPICS AND SUBTROPICS:
Informacje podstawowe
Kierunek studiów | Wymiana międzynarodowa | ||
---|---|---|---|
Forma studiów | studia stacjonarne | Poziom | drugiego stopnia |
Tytuł zawodowy absolwenta | |||
Obszary studiów | — | ||
Profil | |||
Moduł | — | ||
Przedmiot | CROPS OF THE TROPICS AND SUBTROPICS | ||
Specjalność | przedmiot wspólny | ||
Jednostka prowadząca | Katedra Agroinżynierii | ||
Nauczyciel odpowiedzialny | Marek Bury <Marek.Bury@zut.edu.pl> | ||
Inni nauczyciele | |||
ECTS (planowane) | 3,0 | ECTS (formy) | 3,0 |
Forma zaliczenia | egzamin | Język | angielski |
Blok obieralny | — | Grupa obieralna | — |
Formy dydaktyczne
Wymagania wstępne
KOD | Wymaganie wstępne |
---|---|
W-1 | Basic knowledge of botany, plant physiology and plant cultivation |
Cele przedmiotu
KOD | Cel modułu/przedmiotu |
---|---|
C-1 | Students acquire detailed knowledge of the most important crop species, the quality requirements for their products and their crop production techniques, with a focus on arable crops in tropical and subtropical climates |
Treści programowe z podziałem na formy zajęć
KOD | Treść programowa | Godziny |
---|---|---|
laboratoria | ||
T-L-1 | The short description and botany and the general idea of plants originating from tropical countries (corn, sorghum, amaranthus, sunflower, potatoes, hemp) or cultivated in tropics and subtropics (rice, quinoa, cotton, manioc, oil palm, sugar cane, etc.) | 10 |
10 | ||
wykłady | ||
T-W-1 | The content includes economic importance, site conditions (soil and climatic conditions) and the general cultivation practices of plants originating in tropical countries and grown in Europe (maize, sorghum, amaranthus, sunflower, potatoes, hemp) and species selected by the student reports that are grown in the tropics and subtropics. As an example, here can be cultivation of rice, quinoa, cotton, manioc, oil palm, coffee, cocoa, tea and others. to be named | 20 |
20 |
Obciążenie pracą studenta - formy aktywności
KOD | Forma aktywności | Godziny |
---|---|---|
laboratoria | ||
A-L-1 | Participation in exercises | 10 |
A-L-2 | Self-study of literature | 10 |
A-L-3 | Preparation for the exam | 18 |
38 | ||
wykłady | ||
A-W-1 | Participation in lectures | 20 |
A-W-2 | self study | 10 |
A-W-3 | Preparation for the exam | 8 |
38 |
Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne
KOD | Metoda nauczania / narzędzie dydaktyczne |
---|---|
M-1 | Lecture / Multi-media presentations |
Sposoby oceny
KOD | Sposób oceny |
---|---|
S-1 | Ocena formująca: indentification of crops |
S-2 | Ocena podsumowująca: Preparation of presentation / project |
S-3 | Ocena podsumowująca: Evaluation of presentation / of the project |
Zamierzone efekty uczenia się - wiedza
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
WM-WKSiR_2-_null_W01 The student has knowledge of the importance of crops from the tropics and subtropics in the global economy and in the economy of Europe (Poland), describes the tropical plant species grown in Europe | — | — | C-1 | T-W-1 | M-1 | S-3 |
Zamierzone efekty uczenia się - umiejętności
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
WM-WKSiR_2-_null_U01 The student is able to enumerate the principles and importance of the production of crop species of the tropics and subtropics and can choose the appropriate method and technology of cultivation that guarantees the profitability of the production | — | — | C-1 | T-L-1 | M-1 | S-1, S-3 |
Zamierzone efekty uczenia się - inne kompetencje społeczne i personalne
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
WM-WKSiR_2-_null_K01 The student is aware of the significance and the Understanding of the agrotechnical aspects of the engineering, including its impact on the environment | — | — | C-1 | T-W-1 | M-1 | S-3 |
Kryterium oceny - wiedza
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
WM-WKSiR_2-_null_W01 The student has knowledge of the importance of crops from the tropics and subtropics in the global economy and in the economy of Europe (Poland), describes the tropical plant species grown in Europe | 2,0 | |
3,0 | The student can name and describe the most important crops of the tropics and subtropics and he / she can discuss the basic measures for their cultivation technologies | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Kryterium oceny - umiejętności
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
WM-WKSiR_2-_null_U01 The student is able to enumerate the principles and importance of the production of crop species of the tropics and subtropics and can choose the appropriate method and technology of cultivation that guarantees the profitability of the production | 2,0 | |
3,0 | The student can recognize and briefly characterize the crop species of the tropics and subtropics | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Kryterium oceny - inne kompetencje społeczne i personalne
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
WM-WKSiR_2-_null_K01 The student is aware of the significance and the Understanding of the agrotechnical aspects of the engineering, including its impact on the environment | 2,0 | |
3,0 | The student is aware of the importance of the agrotechnical aspects of crop cultivation in tropics and subtropics, including its effects on the environment | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Literatura podstawowa
- du Plessis J., Maize production, Department of Agriculture, Pretoria South Africa, 2011, https://www.arc.agric.za/arc-gci/Fact%20Sheets%20Library/Maize%20Production.pdf
- Team work, Farmer’s Handbook on basic agriculture, Desai Fruits & Vegetables Pvt. Ltd., Gujarat, India, 2015, https://www.manage.gov.in/publications/farmerbook.pdf
- Team work, Industrial Oil Crops., Editors: Thomas McKeon Douglas Hayes David Hildebrand Randall Weselake., eBook ISBN: 9780128053850. pp. 474, 2016, 1st Edition