Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biologia (S2)
specjalność: Biologia molekularna i podstawy analityki
Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 3:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 20 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Pracownia specjalistyczna | zaliczenie | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 4,0 | 4,0 | 30 |
Seminarium magisterskie | zaliczenie | 5,0 | seminaria | audytoryjne | 5,0 | 5,0 | 30 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 5 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Alternatywne metody badań na zwierzętach | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
Endokrynologia | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
Markery genetyczne | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,5 | 1,5 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 | |||
Markery i mapy białkowe | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 |
laboratoria | praktyczne | 0,7 | 0,7 | 15 | |||
wykłady | audytoryjne | 0,8 | 0,8 | 15 | |||
Metody laboratoryjne w ocenie jakości żywności | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,2 | 1,2 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 0,8 | 0,8 | 15 | |||
Ornitologia | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,3 | 0,3 | 6 |
laboratoria | praktyczne | 0,4 | 0,4 | 8 | |||
wykłady | audytoryjne | 0,3 | 0,3 | 6 |