Wydział Inżynierii Mechanicznej i Mechatroniki - Menedżer i audytor systemu zarządzania jakościąWydział Wydział Biotechnologii i Hodowli ZwierzątWydział Budownictwa i ArchitekturyWydział EkonomicznyWydział ElektrycznyWydział InformatykiWydział Inżynierii Mechanicznej i MechatronikiWydział Kształtowania Środowiska i RolnictwaWydział Nauk o Żywności i RybactwaWydział Techniki Morskiej i TransportuWydział Technologii i Inżynierii ChemicznejKierunek Menedżer i audytor systemu zarządzania jakościąpozostałe kierunki i dyscyplinyEfekty kształcenia WiedzaUmiejętnościKompetencje społecznePlany studiów Plan semestru 1.Plan semestru 2.Zestawienie zbiorcze planów semestralnychSylabusy Wykaz przedmiotówWszystkie przedmioty z kierunkuPrzedmioty ze specjalności przedmioty wspólnePrzedmioty z modułu przedmioty spoza modułówPrzedmioty z bloku obieralnego przedmioty spoza bloków obieralnychSylabusy - pełny wykaz przedmiotów:PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob. Auditowanie jakościprzedmiot wspólny Koszty jakościprzedmiot wspólny Lean managementprzedmiot wspólny Metody analizowania i doskonalenia jakości: FMEA, ABC, Samodoskonalenie, Koła jakościprzedmiot wspólny Metody japońskie doskonalenia jakości: 5S, SMED, POKA-YOKE, KAIZENprzedmiot wspólny Metody statystyczne w procesie podejmowania decyzjiprzedmiot wspólny Modele TQMprzedmiot wspólny Nowe narzędzia zarządzania jakościąprzedmiot wspólny Organizacja procesów decyzyjnychprzedmiot wspólny Podstawy zarządzania jakościąprzedmiot wspólny Rozwinięcie funkcji jakości: QFD, Analiza wartości, Projektowanie eksperymentuprzedmiot wspólny Six Sigmaprzedmiot wspólny Style i systemy zarządzaniaprzedmiot wspólny Systemy oceny zgodnościprzedmiot wspólny Systemy zarządzania jakościąprzedmiot wspólny Tradycyjne narzędzia zarządzania jakościąprzedmiot wspólny Zaangażowanie kierownictwaprzedmiot wspólny Zarządzanie relacjami z klientamiprzedmiot wspólny Zarządzanie twórczeprzedmiot wspólny Zarządzanie zmianamiprzedmiot wspólny Egzamin końcowyprzedmiot wspólnySylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob. Auditowanie jakościprzedmiot wspólny Koszty jakościprzedmiot wspólny Lean managementprzedmiot wspólny Metody analizowania i doskonalenia jakości: FMEA, ABC, Samodoskonalenie, Koła jakościprzedmiot wspólny Metody japońskie doskonalenia jakości: 5S, SMED, POKA-YOKE, KAIZENprzedmiot wspólny Metody statystyczne w procesie podejmowania decyzjiprzedmiot wspólny Modele TQMprzedmiot wspólny Nowe narzędzia zarządzania jakościąprzedmiot wspólny Organizacja procesów decyzyjnychprzedmiot wspólny Podstawy zarządzania jakościąprzedmiot wspólny Rozwinięcie funkcji jakości: QFD, Analiza wartości, Projektowanie eksperymentuprzedmiot wspólny Six Sigmaprzedmiot wspólny Style i systemy zarządzaniaprzedmiot wspólny Systemy oceny zgodnościprzedmiot wspólny Systemy zarządzania jakościąprzedmiot wspólny Tradycyjne narzędzia zarządzania jakościąprzedmiot wspólny Zaangażowanie kierownictwaprzedmiot wspólny Zarządzanie relacjami z klientamiprzedmiot wspólny Zarządzanie twórczeprzedmiot wspólny Zarządzanie zmianamiprzedmiot wspólny Egzamin końcowyprzedmiot wspólnySylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob. Auditowanie jakościprzedmiot wspólny Koszty jakościprzedmiot wspólny Lean managementprzedmiot wspólny Metody analizowania i doskonalenia jakości: FMEA, ABC, Samodoskonalenie, Koła jakościprzedmiot wspólny Metody japońskie doskonalenia jakości: 5S, SMED, POKA-YOKE, KAIZENprzedmiot wspólny Metody statystyczne w procesie podejmowania decyzjiprzedmiot wspólny Modele TQMprzedmiot wspólny Nowe narzędzia zarządzania jakościąprzedmiot wspólny Organizacja procesów decyzyjnychprzedmiot wspólny Podstawy zarządzania jakościąprzedmiot wspólny Rozwinięcie funkcji jakości: QFD, Analiza wartości, Projektowanie eksperymentuprzedmiot wspólny Six Sigmaprzedmiot wspólny Style i systemy zarządzaniaprzedmiot wspólny Systemy oceny zgodnościprzedmiot wspólny Systemy zarządzania jakościąprzedmiot wspólny Tradycyjne narzędzia zarządzania jakościąprzedmiot wspólny Zaangażowanie kierownictwaprzedmiot wspólny Zarządzanie relacjami z klientamiprzedmiot wspólny Zarządzanie twórczeprzedmiot wspólny Zarządzanie zmianamiprzedmiot wspólny Egzamin końcowyprzedmiot wspólnySylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob. Auditowanie jakościprzedmiot wspólny Koszty jakościprzedmiot wspólny Lean managementprzedmiot wspólny Metody analizowania i doskonalenia jakości: FMEA, ABC, Samodoskonalenie, Koła jakościprzedmiot wspólny Metody japońskie doskonalenia jakości: 5S, SMED, POKA-YOKE, KAIZENprzedmiot wspólny Metody statystyczne w procesie podejmowania decyzjiprzedmiot wspólny Modele TQMprzedmiot wspólny Nowe narzędzia zarządzania jakościąprzedmiot wspólny Organizacja procesów decyzyjnychprzedmiot wspólny Podstawy zarządzania jakościąprzedmiot wspólny Rozwinięcie funkcji jakości: QFD, Analiza wartości, Projektowanie eksperymentuprzedmiot wspólny Six Sigmaprzedmiot wspólny Style i systemy zarządzaniaprzedmiot wspólny Systemy oceny zgodnościprzedmiot wspólny Systemy zarządzania jakościąprzedmiot wspólny Tradycyjne narzędzia zarządzania jakościąprzedmiot wspólny Zaangażowanie kierownictwaprzedmiot wspólny Zarządzanie relacjami z klientamiprzedmiot wspólny Zarządzanie twórczeprzedmiot wspólny Zarządzanie zmianamiprzedmiot wspólny Egzamin końcowyprzedmiot wspólny