Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (S3)
Plany studiów w roku akademickim 2017/2018 - semestr 1:
Przedmioty innego typu (0)
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Szkolenie BHP | zaliczenie | 0,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 |
Przygotowanie do wykonywania zawodu nauczyciela akademickiego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Dydaktyka szkoły wyższej i nowoczesne techniki kształcenia | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 11 |
ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 11 | |||
Psychologiczne i aksjologiczne podstawy procesu kształcenia w szkole wyższej | egzamin | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 0,5 | 0,5 | 11 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 6 |
Przygotowanie do wykonywania zawodu nauczyciela akademickiego - praktyka zawodowa
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Prowadzenie zajęć dydaktycznych lub uczestniczenie w ich prowadzeniu | zaliczenie | 0,5 | praktyki | praktyczne | 0,5 | 0,5 | 15 |
Przygotowanie do pracy o charakterze badawczym lub badawczo rozwojowym
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Aktualne trendy w biotechnologii | zaliczenie | 0,2 | wykłady | audytoryjne | 0,2 | 0,2 | 2 |
Indywidualne zajęcia opiekuna/promotora z doktorantem w zakresie realizacji pracy doktorskiej | zaliczenie | 0,0 | laboratoria | praktyczne | 0,0 | 0,0 | 5 |
Projektowanie i metodologia badań naukowych | zaliczenie | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 5 |
Przedmiot kierunkowy (odpowiadający obszarowi prowadzonych badań naukowych) | egzamin | 0,5 | seminaria | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 5 |