Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (S2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności

Plany studiów w roku akademickim 2018/2019 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Seminarium magisterskiezaliczenie3,0seminariaaudytoryjne3,02,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Genomika i transkryptomikazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,00,715
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,810
wykładyaudytoryjne1,00,815
Inżynieria komórkowa w rozrodzie zwierzątzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,01,020
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,710
wykładyaudytoryjne1,00,510
Mikrobiologia żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,51,015
wykładyaudytoryjne1,51,015
Proteomikazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,310
laboratoriapraktyczne1,50,715
Zastosowanie metod biotechnologicznych w produkcji niekonwencjonalnych źródeł energiizaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,710
wykładyaudytoryjne1,00,915

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowoczesne metody produkcji stosowane w jajczarstwiezaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,7152
wykładyaudytoryjne1,50,8152
2 Opakowania i systemy pakującezaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0152
wykładyaudytoryjne1,50,5152
3 Systemy kontroli jakości i bezpieczeństwa w produkcji żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,7152
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,7152
4 Towaroznawstwo żywności z elementami biotechnologiizaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0152
wykładyaudytoryjne1,51,0152

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Higiena i toksykologia żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0152
wykładyaudytoryjne1,51,0152
2 Składniki żywności modyfikujące system endokrynny organizmuzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0152
wykładyaudytoryjne1,51,0152
3 Substancje niepożądane w paszach i żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0152
wykładyaudytoryjne1,51,0152

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczne metody utrwalania i przechowywania żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0152
wykładyaudytoryjne1,51,0152
2 Ksenobiotyki w żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,5152
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,5152
3 Nutriproteomikazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,7152
wykładyaudytoryjne1,50,8152

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczna ocena żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,7152
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,7152
2 Diagnostyka parazytologiczna w żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,5152
wykładyaudytoryjne1,50,5152
3 Metody laboratoryjne w ocenie jakości żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,7152
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,8152