Pole | KOD | Znaczenie kodu |
---|
Zamierzone efekty uczenia się | SD_3-_SzDE04TZZ_U01 | Doktorant potrafi przygotować projekt dotyczący wykorzystania najnowszych trendów w przetwórstwie surowców pochodzenia zwierzęcego |
---|
Odniesienie do efektów kształcenia dla dyscypliny | SD_3_U01 | Potrafi określać problemy naukowe w zakresie reprezentowanej dziedziny i dyscypliny poprzez:
definiowanie celu i przedmiotu badań,
formułowanie hipotez badawczych, sądów analitycznych, syntetycznych i oceniających na temat proponowanych rozwiązań w odniesieniu do istniejącego stanu wiedzy,
proponowanie metod, technik i narzędzi badawczych, służących do rozwiązania problemu badawczego. |
---|
SD_3_U02 | Potrafi praktycznie wykorzystać i udoskonalić metody, techniki i narzędzia badawcze w zakresie reprezentowanej dziedziny i dyscypliny oraz twórczo je stosować do uzyskiwania wyników badawczych i ich opracowania. |
SD_3_U03 | Potrafi dokumentować wyniki prowadzonych prac badawczych w formie opracowań naukowych, które będą przekazywane różnym grupom odbiorców, w szczególności międzynarodowemu środowisku naukowemu. |
SD_3_U04 | Potrafi przekazać i prezentować uzyskane wyniki, w szczególności w międzynarodowym środowisku badawczym oraz inicjować debatę i prowadzić dyskusję związaną z prezentacją koncepcji i osiągnięć naukowych w zakresie reprezentowanej dziedziny i dyscypliny. |
SD_3_U05 | Potrafi przygotować w oparciu o uzyskane wyniki opracowanie naukowe w postaci publikacji naukowej lub prezentacji w języku angielskim oraz potrafi funkcjonować w zespole naukowo-badawczym. |
SD_3_U06 | Potrafi pogłębiać kompetencje zawodowe i osobiste, szczególnie w zakresie pozyskiwania oraz analizowania najnowszych osiągnięć związanych z reprezentowaną dziedziną i dyscypliną naukową. |
Cel przedmiotu | C-1 | Zapoznanie z najnowszymi trendami w zakresie przetwórswta surowców pochodzenia zwierzęcego |
---|
Treści programowe | T-P-2 | Opracowanie projektu uwzględniającego wykorzystanie najnowszych trendów w przetwórstwie surowców mlecznych |
---|
T-P-1 | Opracowanie projektu uwzględniającego wykorzystanie najnowszych trendów w przetwórstwie surowców mięsnych |
Metody nauczania | M-2 | metoda przypadków |
---|
Sposób oceny | S-1 | Ocena podsumowująca: zaliczenie |
---|
Kryteria oceny | Ocena | Kryterium oceny |
---|
2,0 | |
3,0 | Doktorant potrafi przygotować projekt dotyczący wykorzystania najnowszych trendów w przetwórstwie surowców pochodzenia zwierzęcego |
3,5 | |
4,0 | |
4,5 | |
5,0 | |