Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka z uz (S2)
specjalność: ocena, analiza i zarządzanie jakością żywności

Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,04

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Systemy informatyczne w technologii żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Prawo żywnościowezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne0,50,530
wykładyaudytoryjne0,50,515
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,045
wykładyaudytoryjne2,02,030
Zarządzanie jakością żywnościzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne0,50,530
wykładyaudytoryjne0,50,515

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Wybrane działy w analizie i ocenie jakości żywnościegzamin7,0laboratoriapraktyczne4,04,060
wykładyaudytoryjne3,02,545
Wybrane działy z toksykologiiegzamin7,0laboratoriapraktyczne4,04,060
wykładyaudytoryjne3,02,545
Środowiskowe zagrożenia bezpieczeństwa żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,030
laboratoriapraktyczne1,01,030

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,0302
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,0302