Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka

Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowazaliczenie6,0praktykipraktyczne6,00,06

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Budowa ustroju ludzkiegoegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,02,030
wykładyaudytoryjne3,01,045
Podstawy biotechnologiiegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Podstawy przetwórstwa surowców drobiowychegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne1,01,015
Podstawy technologii mięsaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne2,01,030
Żywienie człowiekaegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne3,02,030

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 6 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza i ocena jakości żywieniazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154
2 Biochemia żywieniazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154
3 Biochemiczna analiza i interpretacja stanu odżywienia człowiekazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154
4 Profilaktyka negatywnych skutków współczesnego stylu życiazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154
5 Składniki żywności a odpornośćzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154
6 Żywność tradycyjna i regionalna w żywieniuzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0154
wykładyaudytoryjne1,01,0154