Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Mikrobiologia (S2)

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,410
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,00,615
Zarządzanie i marketingzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,230

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Mikrobiologia farmaceutycznaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,945
wykładyaudytoryjne2,01,330
Mykologia lekarskazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,51,230
laboratoriapraktyczne1,51,230
Wykorzystanie inżynierii genetycznej w naukach rolniczychzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,330
wykładyaudytoryjne1,51,230
Zagrożenia epidemiczneegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,00,715
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,330

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioetykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,8452
2 Etyka zawodowazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,8452
3 Komunikacja społeczna i techniki negocjacjizaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,8452
4 Socjologia społeczeństwa informacyjnegozaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,8452

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Otrzymywanie i wykorzystywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegoegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,3302
wykładyaudytoryjne1,00,7152
2 Związki biologicznoaktywne pochodzenia mikrobiologicznegoegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,00,7152
laboratoriaaudytoryjne2,01,3302

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mikrobiologia prognostycznaegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,51,3302
laboratoriapraktyczne1,51,3302
2 Zagrożenia mikrobiologiczne w żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,41,2302
wykładyaudytoryjne0,80,7152
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,80,7152

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mikrobiologiczne przetwórstwo żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,00,7152
laboratoriaaudytoryjne2,01,3302
2 Standardy mikrobiologiczne w ocenie jakości żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,00,7152
laboratoriapraktyczne2,01,3302