Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Biochemiaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,130
wykładyaudytoryjne2,01,330

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne1,00,615
Inżynieria procesowaegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,01,230
wykładyaudytoryjne2,01,330
Mikrobiologia żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne1,00,715
Opakowania do żywności i systemy pakującezaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,50,820
wykładyaudytoryjne1,51,025

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Podstawy chłodnictwa i przechowalnictwaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,715
Podstawy technologii rybnejegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,00,715
laboratoriapraktyczne2,01,230
Surowce dla przetwórstwa spożywczego (blok)zaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,330
laboratoriapraktyczne1,00,615

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,6605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,6605

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Behawioralne uwarunkowania zachowań żywieniowychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,8203
laboratoriapraktyczne1,00,6153
2 Kuchnie świata - kultura żywieniazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6153
wykładyaudytoryjne1,00,8203
3 Podstawy psychodietetykizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,8203
laboratoriapraktyczne1,00,6153
4 Probiotyki w żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6153
wykładyaudytoryjne1,00,8203
5 Żywność funkcjonalna i dietetycznazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6153
wykładyaudytoryjne1,00,8203