Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S2)
specjalność: technologia i biotechnologia żywności

Plany studiów w roku akademickim 2023/2024 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,00,615

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Statystyka stosowanazaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,615
Zarządzanie i marketingzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,230

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Higiena w przemyśle spożywczymegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne1,00,715
Indywidualna przedsiębiorczość w przemyśle spożywczymzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,820
Mikrobiologia przetwórstwa żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne2,01,330
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznej (blok)egzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne2,01,330

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Molekularne metody oceny surowców i produktów żywnościowychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,820
wykładyaudytoryjne1,00,410
Nowiny żywieniowo - dietetyczneegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,820
wykładyaudytoryjne1,00,510
Surowce uboczne i dodatki niemleczne w technologii mleczarskiejegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,51,230
wykładyaudytoryjne1,50,920
Uwarunkowania zaleceń żywieniowych w różnych okresach życiaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,20,820
wykładyaudytoryjne0,80,510
Wybrane działy w technologii przetwórstw ryb i owoców morzaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,715

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioetykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,8452
2 Etyka zawodowazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,8452
3 Komunikacja społeczna i techniki negocjacjizaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,8452
4 Socjologia społeczeństwa informacyjnegozaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,8452