Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S2)
specjalność: żywienie człowieka

Plany studiów w roku akademickim 2023/2024 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Prawo żywnościowezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,21,230
wykładyaudytoryjne0,80,615
Systemy informatyczne w technologii żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,615
Zarządzanie jakością żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne0,80,615
laboratoriapraktyczne1,21,230

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,640
wykładyaudytoryjne1,00,920

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Patofizjologia w żywieniu człowiekaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,845
wykładyaudytoryjne2,01,330
Żywienie kliniczne i dietoterapiaegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,51,230
wykładyaudytoryjne1,51,330
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,21,845
wykładyaudytoryjne1,81,330
Żywienie w turystyceegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,715
Żywność wzbogacana, suplementy diety i wyroby medyczne w żywieniu człowiekaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,715

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,0120

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,3301
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,3301