Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Menadżer hotelarstwa i gastronomii

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,04

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Hotelarstwoegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne2,01,020
Hotelarstwo w Polsce i na świeciezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,016
Organizacja i technika pracy w hotelarstwiezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,09
wykładyaudytoryjne1,01,06
Towaroznawstwo napojówzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,09
wykładyaudytoryjne1,01,06
Towaroznawstwo używekegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,08
Towaroznawstwo środków czystościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,09
wykładyaudytoryjne1,01,06

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0161
lektoratpraktyczne2,01,0162
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0161
lektoratpraktyczne2,01,0162

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Aspekty mikrobiologiczne w produkcji żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0161
wykładyaudytoryjne1,01,0161
2 Mikrobiologiczne pozostałości w żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0161
wykładyaudytoryjne1,01,0161
3 Opakowania w gastronomiiegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0161
wykładyaudytoryjne1,01,0161
4 Produkty tradycyjne i regionalneegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0161
wykładyaudytoryjne1,01,0161
5 Profilaktyka skutków współczesnego stylu życiaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0161
wykładyaudytoryjne1,01,0161
6 Zafałszowania żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0161
wykładyaudytoryjne1,01,0161
7 Zapobieganie zakażeniom i zatruciom pokarmowymegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0161
wykładyaudytoryjne1,01,0161