Pole | KOD | Znaczenie kodu |
---|
Zamierzone efekty kształcenia | TOW_1A_O4-1tz_W01 | Posiada wiedzę z zakresu wykorzystania technologii informacyjnych w promocji towaroznawstwa |
---|
Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | TOW_1A_W14 | Posiada wiedzę związaną z charakterystyką towaroznawczą surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego. Posiada wiedzę w zakresie charakterystyki towaroznawczej ubocznych surowców i produktów przemysłu spożywczego. Posiada podstawową wiadomości z zakresu przetwórstwa produktów pochodzenia zwierzęcego z uwzględnieniem technologii pozyskiwania i przetwarzania oraz ich właściwości. |
---|
TOW_1A_W15 | Posiada wiedzę związaną z charakterystyką towaroznawczą surowców i produktów pochodzenia roślinnego. Posiada podstawowe wiadomości z zakresu przetwórstwa produktów pochodzenia roślinnego z uwzględnieniem technologii pozyskiwania i przetwarzania oraz ich właściwości. Zna pojęcie żywności ekologicznej. |
TOW_1A_W19 | Posiada wiedzę na temat zasad funkcjonowania różnych form usług służących zaspokajaniu materialnych i niematerialnych potrzeb człowieka. Ma wiedzę na temat organizacji i programowania usług. |
TOW_1A_W20 | Ma wiedzę na temat funkcjonowania organizmu ludzkiego, jego przystosowania się do zmieniających się warunków środowiska. Ma wiedzę w zakresie żywienia i dietetyki z uwzględnieniem mechanizmów powstawania zachowań żywieniowych. |
TOW_1A_W21 | Zna terminologię z zakresu higieny i toksykologii. Posiada wiedzę o substancjach toksycznych w surowcach i produktach pochodzenia roślinnego, zwierzęcego oraz artykułach przemysłowych. Posiada wiedzę o przyczynach skażenia i zasadach postępowania w celu zapobiegania zagrożeniom zdrowotnym. |
Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | S1A_W01 | ma podstawową wiedzę o charakterze nauk społecznych, ich miejscu w systemie nauk i relacjach do innych nauk |
---|
S1A_W02 | posiada podstawową wiedzę o różnych rodzajach struktur i instytucji społecznych (kulturowych, politycznych, prawnych, ekonomicznych), w szczególności ich istotnych elementach |
S1A_W03 | ma podstawową wiedzę o relacjach między strukturami i instytucjami społecznymi w skali krajowej, międzynarodowej i międzykulturowej |
S1A_W04 | zna rodzaje więzi społecznych odpowiadające dziedzinom nauki i dyscyplinom naukowym, właściwym dla studiowanego kierunku studiów oraz zna rządzące nimi prawidłowości |
S1A_W05 | ma podstawową wiedzę o człowieku, w szczególności jako podmiocie konstytuującym struktury społeczne i zasady ich funkcjonowania, a także działającym w tych strukturach |
S1A_W06 | zna metody i narzędzia, w tym techniki pozyskiwania danych, właściwe dla dziedzin nauki i dyscyplin naukowych, właściwych dla studiowanego kierunku studiów, pozwalające opisywać struktury i instytucje społeczne oraz procesy w nich i między nimi zachodzące |
S1A_W07 | ma wiedzę o normach i regułach (prawnych, organizacyjnych, moralnych, etycznych) organizujących struktury i instytucje społeczne i rządzących nimi prawidłowościach oraz o ich źródłach, naturze, zmianach i sposobach działania |
S1A_W10 | zna i rozumie podstawowe pojęcia i zasady z zakresu ochrony własności przemysłowej i prawa autorskiego |
S1A_W11 | zna ogólne zasady tworzenia i rozwoju form indywidualnej przedsiębiorczości, wykorzystującej wiedzę z zakresu dziedzin nauki i dyscyplin naukowych, właściwych dla studiowanego kierunku studiów |
Odniesienie do efektów kształcenia prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżyniera | InzA_W01 | ma podstawową wiedzę o cyklu życia urządzeń, obiektów i systemów technicznych |
---|
InzA_W02 | zna podstawowe metody, techniki, narzędzia i materiały stosowane przy rozwiązywaniu prostych zadań inżynierskich z zakresu studiowanego kierunku studiów |
InzA_W04 | ma podstawową wiedzę dotyczącą zarządzania, w tym zarządzania jakością, i prowadzenia działalności gospodarczej |
InzA_W05 | zna typowe technologie inżynierskie w zakresie studiowanego kierunku studiów |
Cel przedmiotu | C-1 | Przekazanie wiedzy z zakresu wykorzystania technologii informacyjnych w promocji towaroznawstwa |
---|
Treści programowe | T-L-2 | HTML język opisu stron internetowych |
---|
T-W-7 | Kompyter jako narzedzie w promowaniu |
T-L-4 | Komputerowe systemy promocyjne |
T-W-1 | System komputerowy |
T-W-9 | Techniki promocji z zastosowaniem nowoczesnych nośników informacji |
T-W-6 | Nowe technologie i standardy przesyłania danych |
T-W-5 | Sieci komputerowe |
T-W-3 | System operacyjny - pojecie, zadania |
T-L-5 | Zastosowanie technik komputerowych w analizach jakoci towarow |
T-W-2 | metody przetwarzania danych |
T-L-1 | Praca z programami w środowisku Windows |
T-W-8 | Języki tworzenia stron internetowych PHP, HTML, Java |
T-L-3 | Tworzenie stron internetowych |
T-W-4 | Oprogramowanie wspomagajace prace tworcza |
Metody nauczania | M-1 | Wykład informacyjny |
---|
M-2 | Ćwiczenia praktyczne |
Sposób oceny | S-1 | Ocena formująca: ocena wykonania poszczególnych ćwiczeń praktycznych |
---|
S-2 | Ocena podsumowująca: ogólna ocena aktywnosci na ćwiczeniach |
S-3 | Ocena podsumowująca: Egzamin |
Kryteria oceny | Ocena | Kryterium oceny |
---|
2,0 | |
3,0 | Studenta posiada zadowalającą wiedzę z zakresu wykorzystania technologii informacyjnych w promocji towaroznawstwa, ale z licznymi brakami |
3,5 | |
4,0 | |
4,5 | |
5,0 | |