Etyka biznesu | przedmiot wspólny | | 2 / 1 |
Etyka pracy | przedmiot wspólny | | 2 / 2 |
Filozofia | przedmiot wspólny | | 2 / 3 |
Język angielski | przedmiot wspólny | | 1 / 1 |
Język niemiecki | przedmiot wspólny | | 1 / 2 |
Ochrona własności intelektualnej | przedmiot wspólny | | |
Szkolenie bhp | przedmiot wspólny | | |
Szkolenie biblioteczne | przedmiot wspólny | | |
Technologia informacyjna | przedmiot wspólny | | |
Wychowanie fizyczne | przedmiot wspólny | | |
Praktyka zawodowa - 6 tygodni | przedmiot wspólny | | |
Biochemia | przedmiot wspólny | | |
Chemia | przedmiot wspólny | | |
Elementy grafiki inżynierskiej i użytkowej | przedmiot wspólny | | |
Makroekonomia | przedmiot wspólny | | |
Matematyka | przedmiot wspólny | | |
Mikroekonomia | przedmiot wspólny | | |
Ochrona środowiska | przedmiot wspólny | | |
Statystyka | przedmiot wspólny | | |
Toksykologia żywności i przedmiotów użytku | przedmiot wspólny | | |
Wybrane zagadnienia z fizyki | przedmiot wspólny | | |
Analiza sensoryczna | przedmiot wspólny | | |
Metody oceny towarów | przedmiot wspólny | | |
Mikrobiologia | przedmiot wspólny | | |
Nauka o materiałach | przedmiot wspólny | | |
Podstawy zarządzania i marketingu | przedmiot wspólny | | |
Prawo żywnościowe | przedmiot wspólny | | |
Produkt w strategii przedsiębiorstwa | przedmiot wspólny | | |
Alergeny | towaroznawstwo żywności | | 19 / 1 |
Analiza cyklu trwania produktu | towaroznawstwo żywności | | 10 / 1 |
Analiza instrumentalna | usługi turystyczne | | |
Analiza instrumentalna | towaroznawstwo żywności | | |
Aparatura i inżynieria procesów produkcji żywności | towaroznawstwo żywności | | |
Aparatura i inżynieria w usługach turystycznych | usługi turystyczne | | |
Bezpieczeństwo zdrowotne żywności | usługi turystyczne | | 10 / 1 |
Bioróżnorodność | usługi turystyczne | | |
Chłodnictwo i przechowalnictwo | towaroznawstwo żywności | | |
Chłodnictwo i przechowalnictwo | usługi turystyczne | | |
Czystość wód | usługi turystyczne | | 12 / 1 |
Dietetyka w żywieniu zbiorowym | usługi turystyczne | | 9 / 1 |
Ekonomika i organizacja produkcji | towaroznawstwo żywności | | 18 / 1 |
Fizjologia człowieka | usługi turystyczne | | |
Fizjologia hydrobiontów | usługi turystyczne | | 8 / 1 |
Fizjologia pracy | usługi turystyczne | | 8 / 2 |
GMO | towaroznawstwo żywności | | 14 / 1 |
Geografia turystyczna | usługi turystyczne | | |
Higiena w hotelarstwie | usługi turystyczne | | 5 / 1 |
Higiena w produkcji | towaroznawstwo żywności | | 4 / 1 |
Higiena w zakładach gastronomicznych | usługi turystyczne | | 5 / 2 |
Higiena w zakładach spożywczych | towaroznawstwo żywności | | 4 / 2 |
Higiena żywienia dzieci, młodzieży i dorosłego człowieka | towaroznawstwo żywności | | 5 / 1 |
Hotelarstwo | usługi turystyczne | | |
Ichtiofauna jako atut turystyczny | usługi turystyczne | | 16 / 1 |
Jakość surowca i produktu | usługi turystyczne | | |
Metody molekularne w ocenie żywności | towaroznawstwo żywności | | 14 / 2 |
Mięso zwierząt łownych w gastronomii | usługi turystyczne | | 7 / 1 |
Narzędzia połowu jako towar | towaroznawstwo żywności | | 8 / 1 |
Niedozwolone pozostałości w żywności | usługi turystyczne | | 19 / 1 |
Nośniki szkodliwych organizmów | usługi turystyczne | | 10 / 2 |
Nurkowanie w turystyce | usługi turystyczne | | 15 / 1 |
Obsługa konsumenta | usługi turystyczne | | |
Ocena oddziaływania produktu na środowisko | towaroznawstwo żywności | | 15 / 1 |
Odnawialne źródła energii w turystyce | towaroznawstwo żywności | | 3 / 1 |
Opakowalnictwo | towaroznawstwo żywności | | |
Opakowania inteligentne | towaroznawstwo żywności | | 18 / 2 |
Opakowania stosowane w turystyce | usługi turystyczne | | |
Organizacja sportu w turystyce | usługi turystyczne | | 14 / 1 |
Organizacja sportów wodnych | towaroznawstwo żywności | | 16 / 1 |
Organizacja turystyki w strefie brzegowej Bałtyku | usługi turystyczne | | |
Organizacja wystaw i pokazów towarów | towaroznawstwo żywności | | 13 / 1 |
Osobliwości przyrodnicze Parków Narodowych w Polsce | usługi turystyczne | | 16 / 2 |
Podstawy krajoznawstwa | usługi turystyczne | | |
Port jako miejsce przeładunku | towaroznawstwo żywności | | 8 / 2 |
Praca dyplomowa (inżynierska) | przedmiot wspólny | | |
Prawo w turystyce | usługi turystyczne | | 13 / 1 |
Procedury celne | towaroznawstwo żywności | | |
Promocja w towaroznawstwie | towaroznawstwo żywności | | 6 / 1 |
Promocje w hotelach | usługi turystyczne | | 4 / 1 |
Przygotowanie wniosków na projekty dofinansowywane przez Unię i inne organizacje | towaroznawstwo żywności | | 13 / 2 |
Rachunkowość i finanse przedsiębiorstw | towaroznawstwo żywności | | |
Rachunkowość zarządcza w hotelarstwie | usługi turystyczne | | 7 / 2 |
Ratownictwo | usługi turystyczne | | 15 / 2 |
Regionalne produkty mleczarskie | usługi turystyczne | | 19 / 2 |
Regionalne produkty z mięsa | towaroznawstwo żywności | | 7 / 1 |
Regionalne produkty z mleka | towaroznawstwo żywności | | 7 / 2 |
Ryby i owoce morza | usługi turystyczne | | 14 / 2 |
Seminarium dyplomowe | przedmiot wspólny | | |
Specyfika wód przejściowych | usługi turystyczne | | 12 / 2 |
Specyfika wód przejściowych | towaroznawstwo żywności | | 17 / 1 |
Sporty ekstremalne | towaroznawstwo żywności | | 16 / 2 |
Systemy informatyczne w towaroznawstwie | towaroznawstwo żywności | | 6 / 2 |
Systemy rezerwacyjne w hotelarstwie | usługi turystyczne | | 4 / 2 |
Szkodniki i ich zwalczanie | towaroznawstwo żywności | | 11 / 1 |
Szkodniki w żywności | towaroznawstwo żywności | | 11 / 2 |
Towar a mody żywieniowe | towaroznawstwo żywności | | 5 / 2 |
Towaroznawstwo artykułów przemysłowych | towaroznawstwo żywności | | |
Towaroznawstwo artykułów przemysłowych w turystyce | usługi turystyczne | | |
Towaroznawstwo biopaliw | towaroznawstwo żywności | | 12 / 1 |
Towaroznawstwo materiałów budowlanych | towaroznawstwo żywności | | 12 / 2 |
Towaroznawstwo napojów alkoholowych i bezalkoholowych | usługi turystyczne | | |
Towaroznawstwo produktów ubocznych | towaroznawstwo żywności | | |
Towaroznawstwo roślin | usługi turystyczne | | |
Towaroznawstwo ryb | towaroznawstwo żywności | | |
Towaroznawstwo surowców roślinnych | towaroznawstwo żywności | | |
Towaroznawstwo surowców zwierzęcych | towaroznawstwo żywności | | |
Towaroznawstwo usług | usługi turystyczne | | |
Towaroznawstwo zwierząt | usługi turystyczne | | |
Towaroznawstwo ścieków i odpadów | towaroznawstwo żywności | | 15 / 2 |
Towaroznawstwo środków czystości | towaroznawstwo żywności | | 3 / 2 |
Towaroznawstwo żywności | towaroznawstwo żywności | | |
Towaroznawstwo żywności ekologicznej | usługi turystyczne | | 17 / 1 |
Turystyka a mody i systemy żywieniowe | usługi turystyczne | | 18 / 1 |
Turystyka a towaroznawstwo produktów mięsnych i drobiowych | usługi turystyczne | | |
Turystyka a towaroznawstwo produktów roślinnych | usługi turystyczne | | |
Turystyka a towaroznawstwo produktów rybnych | usługi turystyczne | | |
Turystyka a towaroznawstwo przetworów mlecznych | usługi turystyczne | | |
Turystyka ekologiczna | usługi turystyczne | | 18 / 2 |
Turystyka górska | usługi turystyczne | | 17 / 2 |
Turystyka wodna | usługi turystyczne | | 13 / 2 |
Typologia wód śródlądowych | usługi turystyczne | | |
Usługi gastronomiczne | usługi turystyczne | | 11 / 1 |
Usługi w hotelarstwie | usługi turystyczne | | 6 / 1 |
Usługi w hotelarstwie | towaroznawstwo żywności | | 9 / 1 |
Usługi w obrocie towarowym | towaroznawstwo żywności | | |
Usługi w turystyce | usługi turystyczne | | 6 / 2 |
Usługi w turystyce | towaroznawstwo żywności | | 9 / 2 |
Uzdatnianie i jakość wody dla celów przemysłowych i komunalnych | towaroznawstwo żywności | | 17 / 2 |
Wyposażenie zakładu gastronomicznego | usługi turystyczne | | 11 / 2 |
Zarys ogólnej technologii żywności | towaroznawstwo żywności | | |
Zarządzanie jakością | towaroznawstwo żywności | | |
Zarządzanie jakością w turystyce | usługi turystyczne | | |
Zintegrowana polityka produktowa. | towaroznawstwo żywności | | 10 / 2 |
Żywienie człowieka chorego | usługi turystyczne | | 9 / 2 |
Żywienie w turystyce | usługi turystyczne | | |
Żywność ekologiczna | towaroznawstwo żywności | | 19 / 2 |