Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Techniki Morskiej i Transportu - Transport (N2)
specjalność: Transport żywności

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,04,04

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 41wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Eksploatacja systemów chłodniczychegzamin4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,410
laboratoriapraktyczne1,60,615
wykładyaudytoryjne1,70,615
Infrastruktura transportu wodnego i lądowegozaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,410
wykładyaudytoryjne1,00,615
Przechowalnictwozaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,615
wykładyaudytoryjne1,50,615
Zarządzanie systemami transportu żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,410
wykładyaudytoryjne1,00,615
Środki transportu żywności szybko psującej sięzaliczenie4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,410
projektypraktyczne2,00,410
wykładyaudytoryjne1,00,615
Światowy rynek żywnościzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,615

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne3,01,2302
2 Język niemieckiegzamin3,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne3,01,2302

Blok obieralny 41 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Systemy energetyczne w transporcieegzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,4102
laboratoriapraktyczne1,00,4102
wykładyaudytoryjne1,30,6152
2 Techniki zamrażania żywnościegzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,6102
laboratoriapraktyczne1,00,6102
wykładyaudytoryjne1,31,2152