Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Rybactwo (S2)
specjalność: Eksploatacja biologicznych zasobów wód
Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Ochrona własności intelektualnej | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 5 | 2 |
Szkolenie bhp i przeciwpożarowe | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 5 | 1 |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Letnia praktyka zawodowa - 4 tygodnie | egzamin | 5,0 | praktyki | praktyczne | 5,0 | 2,0 | 4 | 1 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bałtyckie rybołówstwo przybrzeżne i selektywność narzędzi połowu | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 | |||
Biologiczne podstawy rybactwa | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 1 | |||
Biologiczne zasoby wód | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 |
ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 | |||
Choroby organizmów wodnych | zaliczenie | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 1 | |||
Doświadczalnictwo i prezentacja wyników badań | zaliczenie | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 | 2 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 | |||
Ekologia i ochrona środowiska wodnego | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 | |||
Genetyka i selekcja ryb | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 1 | |||
Marikultura (blok) | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 | |||
Rybactwo na terenach chronionych i rekreacyjne zagospodarowanie wód | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 30 | 1 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 30 | 1 | |||
Systematyka ryb użytkowych | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 1 | |||
Zarządzanie przedsiębiorstwem rybackim | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Hydroakustyka i radiolokacja w rybactwie | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 | 3 |
laboratoria | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 | |||
Monitoring wód (blok) | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 | |||
Praca dyplomowa ( magisterska) | zaliczenie | 20,0 | praca dyplomowa | praktyczne | 3,0 | 0,0 | 0 | 2 |
praca dyplomowa | praktyczne | 17,0 | 0,0 | 0 | 3 | |||
Rybackie użytkowanie wód | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 | 3 | |||
Selektywność narzędzi połowu jako element zarządzania zasobami ryb (blok) | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 | |||
Seminarium magisterskie | zaliczenie | 2,0 | seminaria | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 | 2 |
seminaria | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 | 3 |