Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (N2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praca dyplomowazaliczenie11,0praca dyplomowapraktyczne11,00,00

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia w produkcji paszzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,31,07
wykładyaudytoryjne1,71,08
Inżynieria enzymowazaliczenie4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,57
laboratoriapraktyczne1,00,58
wykładyaudytoryjne2,01,010
Konsekwencje genetycznej modyfikacji czynności organizmuzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,51,07
wykładyaudytoryjne1,51,08
Metody biologiczne w likwidacji skażeń środowiskaegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,31,07
wykładyaudytoryjne1,71,08

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ksenobiotyki w żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,074
wykładyaudytoryjne1,51,084
2 Nowoczesne metody produkcji stosowane w jajczarstwiezaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,574
wykładyaudytoryjne1,50,584
3 Nutriproteomikazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,074
wykładyaudytoryjne1,51,084

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczna ocena żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,074
wykładyaudytoryjne1,51,084
2 Diagnostyka parazytologiczna w żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,074
wykładyaudytoryjne1,51,084
3 Metody laboratoryjne w ocenie jakości żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,574
wykładyaudytoryjne1,50,584
4 Systemy kontroli jakości i bezpieczeństwa w produkcji żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,074
wykładyaudytoryjne1,51,084