Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (S2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Pracownia magisterskazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,01,030
Seminarium magisterskiezaliczenie3,0seminariaaudytoryjne3,01,545

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Genomika i transkryptomikazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,010
laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Proteomikazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,51,015
wykładyaudytoryjne1,51,010

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Inżynieria komórkowa w rozrodzie zwierzątzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,510
laboratoriapraktyczne1,00,515
wykładyaudytoryjne1,01,010
Konsekwencje genetycznej modyfikacji czynności organizmuzaliczenie3,0konwersatoriaaudytoryjne3,01,025
Mikrobiologia żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,51,010
wykładyaudytoryjne1,51,015
Zastosowanie metod biotechnologicznych w produkcji niekonwencjonalnych źródeł energiizaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,010
wykładyaudytoryjne1,01,015

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
3 Opakowania i systemy pakującezaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0151
wykładyaudytoryjne1,51,0151
1 Biologiczne metody utrwalania i przechowywania żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0152
wykładyaudytoryjne1,51,0152
2 Ochrona produktów tradycyjnych oraz regionalnych w UEzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0152
wykładyaudytoryjne1,51,0152
4 Towaroznawstwo żywności z elementami biotechnologiizaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0152
wykładyaudytoryjne1,51,0152
5 Zasady uwalniania GMO do środowiskazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0152
wykładyaudytoryjne1,51,0152

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Higiena i toksykologia żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0152
wykładyaudytoryjne1,51,0152
2 Składniki żywności modyfikujące system endokrynny organizmuzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0152
wykładyaudytoryjne1,51,0152
3 Substancje niepożądane w paszach i żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,0152
wykładyaudytoryjne1,51,0152

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskizaliczenie1,0laboratoriapraktyczne3,01,0301
laboratoriapraktyczne1,00,5152
2 Język niemieckizaliczenie1,0laboratoriapraktyczne3,01,0301
laboratoriapraktyczne1,01,0152