Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Eksploatacja mórz i oceanów (S1)
specjalność: Eksploatacja biologicznych zasobów mórz i oceanów
Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 4:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Transport i przechowalnictwo żywności | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Letnia praktyka zawodowa | egzamin | 7,0 | praktyki | praktyczne | 7,0 | 0,0 | 0 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Budowa obiektów oceanotechnicznych | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 30 | |||
Ekologia organizmów wodnych | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
Inżynieria bezpieczeństwa na obiektach oceanotechnicznych | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 15 | |||
Podstawy klimatyzacji i chłodnictwa | egzamin | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
Podstawy systemów energetycznych | egzamin | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Sozologia środowiska morskiego | egzamin | 2,0 | laboratoria | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
Zasoby energetyczne morza | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 30 |