Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienia (N3)
Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
| Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
| Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
| Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
| Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
| Bezpieczeństwo żywności | egzamin | 3,0 | konwersatoria | audytoryjne | 3,0 | 1,4 | 20 | 7 |
| Dobrostan zwierząt doświadczalnych i hodowlanych w świetle prawa | zaliczenie | 1,0 | konwersatoria | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 15 | 1 |
| Dydaktyka szkoły wyższej i nowoczesne techniki kształcenia | egzamin | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 11 | 1 |
| wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 11 | 1 | |||
| ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 4 | 2 | |||
| wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 4 | 2 | |||
| Grzyby w biotechnologii | zaliczenie | 1,0 | konwersatoria | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 15 | 3 |
| Metodologia badań naukowych | zaliczenie | 1,0 | konwersatoria | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 10 | 2 |
| Metody pozyskiwania i przetwarzania danych w badaniach naukowych | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 20 | 1 |
| Mikrobiologia stosowana | zaliczenie | 1,0 | konwersatoria | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 15 | 2 |
| Nauka i etos nauczyciela akademickiego | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 10 | 4 |
| Pedagogika szkoły wyższej | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 12 | 2 |
| ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 15 | 2 | |||
| Psychologiczne i aksjologiczne podstawy procesu kształcenia w szkole wyższej | egzamin | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 11 | 1 |
| wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 6 | 1 | |||
| ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 4 | 2 | |||
| wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 4 | 2 | |||
| Seminaria z opiekunem naukowym/promotorem | zaliczenie | 0,0 | konwersatoria | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 10 | 2 |
| konwersatoria | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 10 | 4 | |||
| konwersatoria | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 20 | 6 | |||
| konwersatoria | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 20 | 8 | |||
| Seminarium prowadzone przez kierownika SD | zaliczenie | 2,0 | konwersatoria | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 10 | 1 |
| konwersatoria | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 10 | 3 | |||
| Techniki mowy i emisja głosu | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 4 | 3 |
| wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 4 | 3 | |||
| Technologia żywności pochodzenia roślinnego | egzamin | 3,0 | konwersatoria | audytoryjne | 3,0 | 1,4 | 20 | 5 |
| Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego | egzamin | 3,0 | konwersatoria | audytoryjne | 3,0 | 1,4 | 20 | 6 |
| Toksyny organizmów wodnych i lądowych | zaliczenie | 1,0 | konwersatoria | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 | 4 |