Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: technologia rybna
Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 1:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Seminarium dyplomowe | zaliczenie | 1,0 | seminaria | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 |
Szkolenie bhp | zaliczenie | 0,0 | konwersatoria | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 |
Szkolenie biblioteczne | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Informatyka stosowana | zaliczenie | 1,0 | konwersatoria | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok) | egzamin | 7,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 26 |
laboratoria | praktyczne | 4,0 | 2,0 | 36 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Certyfikacja w produkcji rybackiej | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 |
Gospodarka odpadami w zakładzie przetwórstwa rybnego | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 8 | |||
Przetwórstwo skorupiaków i mięczaków | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 8 | |||
Systematyka ryb | egzamin | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 |
Wybrane działy w technologii produktów rybnych | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 21 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 | |||
Zarządzanie jakością żywności | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 16 |