Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S2)
specjalność: ocena, analiza i zarządzanie jakością żywności

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwa i higieny pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,013
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,01,026

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Mikrobiologia przetwórstwa żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,026
laboratoriapraktyczne2,01,026
Tworzenie i rozwój form indywidualnej przedsiębiorczościzaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne2,01,026

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne1,01,013
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,026
laboratoriapraktyczne2,02,026

Blok obieralny 1 - do wybrania 2 z 31 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Alergie pokarmoweegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
2 Analityka żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
3 Biologiczne podstawy jakości mięsaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
4 Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
5 Fizjologia człowiekaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
6 Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
7 Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
8 Kultura żywienia w różnych regionach świataegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
9 Mikrobiologia przemysłowaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
10 Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
11 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
12 Opakowania i systemy pakująceegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
13 Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
14 Patogeny w żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
15 Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
16 Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
17 Prawo żywnościoweegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
18 Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
19 Szkodniki w przemyśle spożywczymegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
20 Technologia i organizacja usług gastronomicznychegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
21 Technologia pasz i koncentratów paszowychegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
22 Technologia produktów cukierniczychegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
23 Transport chłodniczyegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
24 Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
25 Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
26 Wybrane działy z reologiiegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
27 Wybrane działy z technologii mleczarskiejegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
28 Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
29 Żywienie różnych grup ludnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482
30 Żywienie w różnych stanach fizjologicznychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,01,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
31 Żywność i żywienie w dobie globalizacjiegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
laboratoriapraktyczne4,02,0482

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioetykazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
2 Komunikacja i korespondencja handlowazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
3 Komunikacja społecznazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
4 Techniki negocjacjizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0302

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin1,0lektorataudytoryjne2,01,0301
lektorataudytoryjne1,01,0152
2 Język niemieckiegzamin1,0lektorataudytoryjne2,01,0301
lektorataudytoryjne1,01,0152