Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biologia (S1)
specjalność: Bezpieczeństwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Biologia molekularnazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne1,51,515
wykładyaudytoryjne2,52,530
Genetyka ogólnaegzamin4,0laboratoriapraktyczne1,01,015
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015
wykładyaudytoryjne2,02,015
Mikrobiologiaegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,02,020
laboratoriapraktyczne1,01,020
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,010

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biologia komórkiegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,02,015
laboratoriapraktyczne1,01,015
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015
Podstawy biotechnologiiegzamin4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,03,035
wykładyaudytoryjne1,01,015
Towaroznawstwo żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,510
laboratoriapraktyczne0,50,55
wykładyaudytoryjne1,01,010

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0lektoratpraktyczne4,04,0603
lektoratpraktyczne4,04,0604
lektoratpraktyczne4,04,0605
2 Język niemieckiegzamin4,0lektoratpraktyczne4,04,0603
lektoratpraktyczne4,04,0604
lektoratpraktyczne4,04,0605

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Etykazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
2 Psychologiazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0153

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Wytwarzanie i ochrona produktów tradycyjnych oraz regionalnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0103
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0103
2 Żywność ekologicznazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0103
wykładyaudytoryjne1,01,0103