Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (N2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności
Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Pracownia magisterska | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 20 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Proteomika | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 7 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 8 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Biologiczne metody oceny stanu środowiska | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 5 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 5 | |||
Embriologia zwierząt | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 5 | |||
Inżynieria komórkowa w rozrodzie zwierząt | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,5 | 1,0 | 10 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 5 | |||
Mikrobiologia żywności | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,5 | 1,0 | 7 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 8 | |||
Systemy zarządzania jakością w biotechnologii | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,2 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 5 |