Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Mikrobiologia stosowana (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 7:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Przygotowanie pracy dyplomowejzaliczenie12,0praca dyplomowapraktyczne12,00,00
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,00,515

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 20wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Diagnostyka mikrobiologicznaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,045
wykładyaudytoryjne2,01,015

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie - Biuro Karierzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioinżynieryjne metody produkcji pasz i ich komponentówzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,5157
wykładyaudytoryjne1,00,5157
2 Zastosowane bioprocesów w ochronie środowiskazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,5157
wykładyaudytoryjne1,00,5157

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mikrobiologiczne bezpieczeństwo żywnościzaliczenie5,0laboratoriapraktyczne3,01,0307
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,0157
2 Sanityzacja w przemyśle spożywczymzaliczenie5,0laboratoriapraktyczne3,01,0307
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,0157

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza i ocena jakości żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,0157
laboratoriapraktyczne2,01,0307
2 Wdrażanie systemów zarządzania w przetwórstwie żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0307
wykładyaudytoryjne1,01,0157

Blok obieralny 20 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0157
wykładyaudytoryjne1,01,0157
2 Toksyny roślin i zwierzątzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0157
wykładyaudytoryjne1,01,0157