Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Rybactwo (N1)
specjalność: Eksploatacja rybackich zasobów środowiska wodnego
Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 1:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Ochrona własności intelektualnej | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 5 |
Szkolenie BHP i przeciwpożarowe | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 5 |
Szkolenie biblioteczne | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |
Szkolenie w zakresie praw i obowiązków studenta | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 3 |
Technologia informacyjna | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 27 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Anatomia i embriologia ryb | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 27 | |||
Biologia ogólna | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 18 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 9 | |||
Chemia | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 18 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 | |||
Podstawy matematyki | egzamin | 5,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 18 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 |