Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: technologia rybna

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,05
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,01,015
Zarządzanie i marketingzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,018

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka produkcyjno - organizacyjna (4 tygodnie)zaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,04

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Statystyka stosowanazaliczenie1,0konwersatoriaaudytoryjne1,01,09

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Hormonalna i metaboliczna specyfika różnych okresów fizjologicznychegzamin2,0wykładyaudytoryjne0,50,56
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,56
laboratoriapraktyczne1,01,06
Nowiny żywieniowo - dietetyczneegzamin2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,56
wykładyaudytoryjne0,50,56
laboratoriapraktyczne1,01,06

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne1,01,0151
lektorataudytoryjne2,01,0152
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne1,01,0151
lektorataudytoryjne2,01,0152

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioetykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0272
2 Etyka zawodowazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0272
3 Komunikacja społeczna i techniki negocjacjizaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0272
4 Socjologia społeczeństwa informacyjnegozaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0272

Blok obieralny 5 - do wybrania 2 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
4 Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,0122
wykładyaudytoryjne1,01,062
6 Technologia produktów cukierniczychegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,0122
wykładyaudytoryjne1,01,062
1 Biologiczne podstawy jakości mięsaegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,063
laboratoriapraktyczne1,01,0123
2 Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,0123
wykładyaudytoryjne1,01,063
3 Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze rybegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,0123
wykładyaudytoryjne1,01,063
5 Technologia i organizacja usług gastronomicznychegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,063
laboratoriapraktyczne1,01,0123
7 Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,0123
wykładyaudytoryjne1,01,063

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczne przetwórstwo odpadów w przetwórstwie ryb i owoców morzazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,092
laboratoriapraktyczne1,01,092
2 Gospodarka odpadami w zakładzie przetwórstwa rybnegozaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,092
laboratoriapraktyczne1,01,092

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Certyfikacja w produkcji rybackiejzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
2 Identyfikacja surowców i żywności pochodzenia wodnegozaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,092
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,092