Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka z uz (S2)
specjalność: technologia rybna
Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Ochrona własności intelektualnej | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 5 | 3 |
Przygotowanie pracy magisterskiej | zaliczenie | 15,0 | praca dyplomowa | audytoryjne | 15,0 | 0,0 | 0 | 4 |
Seminarium dyplomowe | zaliczenie | 5,0 | seminaria | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 |
seminaria | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 | |||
seminaria | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 45 | 4 | |||
Uwarunkowania prawne prowadzenia działalności gospodarczej | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 10 | 1 |
Zarządzanie i marketing | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka produkcyjno - organizacyjna (4 tygodnie) | zaliczenie | 4,0 | praktyki | praktyczne | 4,0 | 0,0 | 4 | 2 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Enzymologia | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 15 | 4 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 15 | 4 | |||
Informatyka stosowana | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 |
Statystyka stosowana | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 12 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 13 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 14 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Aspekty inżynierskie w technologii żywności pochodzenia roślinnego | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 | 1 | |||
Aspekty inżynierskie w technologii żywności pochodzenia zwierzęcego | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 | 1 | |||
Higiena w przemyśle spożywczym | egzamin | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 | |||
Indywidualna przedsiębiorczość w przemyśle spożywczym | zaliczenie | 2,0 | konwersatoria | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 20 | 3 |
Mikrobiologia przetwórstwa żywności | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 | |||
Podstawy fizjologii żywienia | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 15 | 1 | |||
Podstawy żywienia człowieka | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | 1 | |||
Projektowanie nowych produktów żywnościowych | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 15 | 1 | |||
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznej (blok) | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 30 | 3 | |||
Technologia żywności pochodzenia wodnego | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 | 1 | |||
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok) | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 3,0 | 45 | 2 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 5 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 9 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 10 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 11 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Hormonalna i metaboliczna specyfika różnych okresów fizjologicznych | egzamin | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 10 | 3 | |||
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 | 3 | |||
Nowiny żywieniowo - dietetyczne | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 | 3 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 | 3 | |||
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 10 | 3 | |||
Produkcja surowców do wytwarzania żywności funkcjonalnej | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 | |||
Wybrane działy w technologii produktów rybnych | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 20 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 40 | 2 | |||
Wybrane działy w technologii żywności | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 20 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 40 | 2 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 | 2 |
Szkolenie bhp | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 | 2 |