Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Zootechnika (S2)
specjalność: Agroturystyka
Efekty kształcenia:
KOD | Kompetencje społeczne |
---|---|
ZO_2A_K01 | Pracuje samodzielnie i w zespole, potrafi przejąć rolę lidera |
ZO_2A_K02 | Wykazuje świadomość potrzeby dokształcania się i samodoskonalenia w zakresie zootechniki |
ZO_2A_K03 | Wykazuje zrozumienie roli zespołowego działania w związkach hodowców zwierząt i instytucjach doradztwa rolniczego |
ZO_2A_K04 | Potrafi właściwie zdefiniować ryzyko zawodowe związane z produkcją wysokiej jakości żywności oraz kształtowaniem i stanem środowiska naturalnego |
ZO_2A_K05 | Potrafi myśleć i działać w sposób przedsiębiorczy oraz organizować proces produkcji |
ZO_2A_K06 | Potrafi wykorzystywać informacje z literatury krajowej i zagranicznej, baz danych oraz innych źródeł w zakresie zootechniki |
ZO_2A_K07 | Postępuje zgodnie z zasadami etyki w zakresie badań na zwierzętach |
ZO_2A_K08 | Potrafi świadomie ocenić czynniki środowiska stanowiące zagrożenia zdrowia ludzi i zwierząt |
ZO_2A_K09 | Przejawia wysoką wrażliwość na potrzeby ludzi i zwierząt oraz otaczającego środowiska |