Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Mikrobiologia stosowana z uz (S2)

Plany studiów w roku akademickim 2016/2017 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,05

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,04,04

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Hodowle komórkowe i ich wykorzystanieegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne2,01,015
Specjalistyczne techniki mikroskopowezaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,01,030
Wykorzystanie inżynierii genetycznej w naukach rolniczychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie bhpzaliczenie0,0konwersatoriaaudytoryjne0,00,05

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (angielski)egzamin3,0lektorataudytoryjne3,01,0452
2 Język obcy (niemiecki)egzamin3,0lektorataudytoryjne3,01,0452

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Przedmiot humanistyczno - społecznyzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,0452

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczne metody w ocenie toksyczności skażenia środowiskazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,0152
laboratoriapraktyczne1,01,0152
2 Toksykologia szczegółowazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
wykładyaudytoryjne2,01,0152

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Czynniki zagrożenia biologicznego stwarzane przez hydrobiontyzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152
2 Organizmy wodne zagrażające zdrowiu i życiuzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mikrobiologiczne bezpieczeństwo żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,0302
wykładyaudytoryjne1,00,0152
2 Zagrożenia mikrobiologiczne w żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,0302
wykładyaudytoryjne1,01,0152

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowoczesne technologie w przetwórstwie żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,02,0302
wykładyaudytoryjne1,01,0152
2 Postępy w biotechnologii przemysłu spożywczegozaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,02,0302
wykładyaudytoryjne1,01,0152