Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Rybactwo (N2)
specjalność: Eksploatacja biologicznych zasobów wód
Plany studiów w roku akademickim 2016/2017 - semestr 2:
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka zawodowa | egzamin | 4,0 | praktyki | praktyczne | 4,0 | 2,0 | 4 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Bałtyckie rybołówstwo przybrzeżne i selektywność narzędzi połowu | zaliczenie | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 | |||
Doświadczalnictwo i prezentacja wyników badań | zaliczenie | 5,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 18 |
wykłady | audytoryjne | 4,0 | 0,5 | 18 | |||
Ekologia i ochrona środowiska wodnego | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 | |||
Genetyka i selekcja ryb | zaliczenie | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 18 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 | |||
Zarządzanie i marketing | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |