Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (N1)
Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Bezpieczeństwo i higiena pracy | przedmiot wspólny | ||
| Ekonomia | przedmiot wspólny | ||
| Estetyka | przedmiot wspólny | 1 / 4 | |
| Filozofia | przedmiot wspólny | 1 / 1 | |
| Historia sztuki | przedmiot wspólny | 1 / 3 | |
| Język angielski | przedmiot wspólny | 2 / 1 | |
| Język niemiecki | przedmiot wspólny | 2 / 2 | |
| Ochrona własności intelektualnej | przedmiot wspólny | ||
| Podstawy prawa | przedmiot wspólny | ||
| Podstawy zarządzania | przedmiot wspólny | ||
| Socjologia | przedmiot wspólny | 1 / 2 | |
| Technologia informacyjna | przedmiot wspólny | ||
| Zdrowy tryb życia | przedmiot wspólny | ||
| Praktyka zawodowa | przedmiot wspólny | ||
| Biochemia | przedmiot wspólny | ||
| Botanika 1 | przedmiot wspólny | ||
| Botanika 2 | przedmiot wspólny | ||
| Chemia | przedmiot wspólny | ||
| Fizjologia roślin | przedmiot wspólny | ||
| Fizyka | przedmiot wspólny | ||
| Genetyka | przedmiot wspólny | ||
| Grafika inżynierska | przedmiot wspólny | ||
| Matematyka | przedmiot wspólny | ||
| Meteorologia i klimatologia | przedmiot wspólny | ||
| Mikrobiologia | przedmiot wspólny | ||
| Podstawy ekologii | przedmiot wspólny | ||
| Statystyka matematyczna | przedmiot wspólny | ||
| Dendrologia | przedmiot wspólny | ||
| Diagnostyka potrzeb nawozowych i wymagań pokarmowych roślin ogrodniczych | przedmiot wspólny | 3 / 2 | |
| Entomologia | przedmiot wspólny | ||
| Fitopatologia | przedmiot wspólny | ||
| Geologia i gleboznawstwo | przedmiot wspólny | ||
| Historia wina i enoturystyka | przedmiot wspólny | 6 / 1 | |
| Hodowla roślin | przedmiot wspólny | ||
| Hortiterapia | przedmiot wspólny | 9 / 1 | |
| Inżynieria ogrodnicza | przedmiot wspólny | ||
| Melioracje wodne i nawadnianie | przedmiot wspólny | ||
| Metody produkcji poprawiające jakość owoców | przedmiot wspólny | Metody produkcji owoców wysokiej jakości | 13 / 1 |
| Nadzór wykonawczy i dokumentacje projektowo-techniczne | przedmiot wspólny | Zarządzanie terenami zieleni | 11 / 2 |
| Nasiennictwo | przedmiot wspólny | ||
| Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnych | przedmiot wspólny | Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych | 14 / 2 |
| Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowych | przedmiot wspólny | Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych | 14 / 2 |
| Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywności | przedmiot wspólny | Opakowania żywności | 14 / 1 |
| Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwo | przedmiot wspólny | Opakowania żywności | 14 / 1 |
| Pielęgnacja drzew i krzewów w terenach zieleni | przedmiot wspólny | 8 / 2 | |
| Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych w terenach zieleni | przedmiot wspólny | Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych | 10 / 1 |
| Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych we wnętrzach | przedmiot wspólny | Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych | 10 / 1 |
| Podstawy ekologicznej uprawy grzybów | przedmiot wspólny | Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów | 12 / 1 |
| Podstawy ekologicznej uprawy warzyw i ziół | przedmiot wspólny | Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów | 12 / 1 |
| Podstawy enologii | przedmiot wspólny | 6 / 2 | |
| Podstawy produkcji ogrodniczej | przedmiot wspólny | ||
| Podstawy produkcji roślinnej | przedmiot wspólny | ||
| Projektowanie upraw warzywnych | przedmiot wspólny | Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich | 12 / 2 |
| Projektowanie upraw zielarskich | przedmiot wspólny | Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich | 12 / 2 |
| Przechowywanie produktów ogrodniczych | przedmiot wspólny | ||
| Przetwórstwo owoców | przedmiot wspólny | 4 / 1 | |
| Przetwórstwo warzyw | przedmiot wspólny | 4 / 2 | |
| Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowego | przedmiot wspólny | ||
| Przyspieszona uprawa warzyw | przedmiot wspólny | 5 / 2 | |
| Rozmnażanie roślin w kulturach in vitro | przedmiot wspólny | ||
| Rośliny lecznicze w terenach zieleni | przedmiot wspólny | 5 / 1 | |
| Rośliny ogrodnicze w gospodarstwie agroturystycznym | przedmiot wspólny | 9 / 2 | |
| Rośliny ozdobne | przedmiot wspólny | ||
| Rośliny ozdobne w ogrodach świata | przedmiot wspólny | 7 / 1 | |
| Rośliny ozdobne w życiu człowieka | przedmiot wspólny | Rośliny ozdobne w życiu człowieka | 10 / 2 |
| Sadownictwo | przedmiot wspólny | ||
| Sadownictwo proekologiczne | przedmiot wspólny | Nowe trendy w produkcji sadowniczej | 13 / 2 |
| Seminarium inżynierskie | przedmiot wspólny | ||
| Szkółkarstwo | przedmiot wspólny | ||
| Technologia upraw maszynowych | przedmiot wspólny | ||
| Terapia ogrodnicza | przedmiot wspólny | Rośliny ozdobne w życiu człowieka | 10 / 2 |
| Tereny zieleni - historia i projektowanie | przedmiot wspólny | Tereny zieleni - historia i pielęgnacja | 11 / 1 |
| Tereny zieleni - pielęgnacja w zależności od miejsca | przedmiot wspólny | Tereny zieleni - historia i pielęgnacja | 11 / 1 |
| Uprawa winorośli | przedmiot wspólny | ||
| Warzywnictwo | przedmiot wspólny | ||
| Wykonawstwo i utrzymanie terenów zieleni | przedmiot wspólny | Zarządzanie terenami zieleni | 11 / 2 |
| Zagospodarowanie terenów zieleni | przedmiot wspólny | 8 / 1 | |
| Zagrożenia w produkcji sadowniczej | przedmiot wspólny | Metody produkcji owoców wysokiej jakości | 13 / 1 |
| Zajęcia praktyczne z roślin ozdobnych | przedmiot wspólny | ||
| Zajęcia praktyczne z sadownictwa | przedmiot wspólny | ||
| Zajęcia praktyczne z warzywnictwa | przedmiot wspólny | ||
| Zasady kompozycji i dekorowania wnętrz | przedmiot wspólny | 7 / 2 | |
| Zielarstwo | przedmiot wspólny | ||
| Światowe trendy w produkcji sadowniczej | przedmiot wspólny | Nowe trendy w produkcji sadowniczej | 13 / 2 |
| Żywienie roślin | przedmiot wspólny | 3 / 1 | |
| Podstawy informacji naukowej | przedmiot wspólny | ||
| Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracy | przedmiot wspólny | ||
| Szkolenie biblioteczne | przedmiot wspólny |
Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Bezpieczeństwo i higiena pracy | przedmiot wspólny | ||
| Ekonomia | przedmiot wspólny | ||
| Estetyka | przedmiot wspólny | 1 / 4 | |
| Filozofia | przedmiot wspólny | 1 / 1 | |
| Historia sztuki | przedmiot wspólny | 1 / 3 | |
| Język angielski | przedmiot wspólny | 2 / 1 | |
| Język niemiecki | przedmiot wspólny | 2 / 2 | |
| Ochrona własności intelektualnej | przedmiot wspólny | ||
| Podstawy prawa | przedmiot wspólny | ||
| Podstawy zarządzania | przedmiot wspólny | ||
| Socjologia | przedmiot wspólny | 1 / 2 | |
| Technologia informacyjna | przedmiot wspólny | ||
| Zdrowy tryb życia | przedmiot wspólny | ||
| Praktyka zawodowa | przedmiot wspólny | ||
| Biochemia | przedmiot wspólny | ||
| Botanika 1 | przedmiot wspólny | ||
| Botanika 2 | przedmiot wspólny | ||
| Chemia | przedmiot wspólny | ||
| Fizjologia roślin | przedmiot wspólny | ||
| Fizyka | przedmiot wspólny | ||
| Genetyka | przedmiot wspólny | ||
| Grafika inżynierska | przedmiot wspólny | ||
| Matematyka | przedmiot wspólny | ||
| Meteorologia i klimatologia | przedmiot wspólny | ||
| Mikrobiologia | przedmiot wspólny | ||
| Podstawy ekologii | przedmiot wspólny | ||
| Statystyka matematyczna | przedmiot wspólny | ||
| Dendrologia | przedmiot wspólny | ||
| Diagnostyka potrzeb nawozowych i wymagań pokarmowych roślin ogrodniczych | przedmiot wspólny | 3 / 2 | |
| Entomologia | przedmiot wspólny | ||
| Fitopatologia | przedmiot wspólny | ||
| Geologia i gleboznawstwo | przedmiot wspólny | ||
| Historia wina i enoturystyka | przedmiot wspólny | 6 / 1 | |
| Hodowla roślin | przedmiot wspólny | ||
| Hortiterapia | przedmiot wspólny | 9 / 1 | |
| Inżynieria ogrodnicza | przedmiot wspólny | ||
| Melioracje wodne i nawadnianie | przedmiot wspólny | ||
| Metody produkcji poprawiające jakość owoców | przedmiot wspólny | Metody produkcji owoców wysokiej jakości | 13 / 1 |
| Nadzór wykonawczy i dokumentacje projektowo-techniczne | przedmiot wspólny | Zarządzanie terenami zieleni | 11 / 2 |
| Nasiennictwo | przedmiot wspólny | ||
| Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnych | przedmiot wspólny | Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych | 14 / 2 |
| Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowych | przedmiot wspólny | Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych | 14 / 2 |
| Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywności | przedmiot wspólny | Opakowania żywności | 14 / 1 |
| Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwo | przedmiot wspólny | Opakowania żywności | 14 / 1 |
| Pielęgnacja drzew i krzewów w terenach zieleni | przedmiot wspólny | 8 / 2 | |
| Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych w terenach zieleni | przedmiot wspólny | Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych | 10 / 1 |
| Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych we wnętrzach | przedmiot wspólny | Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych | 10 / 1 |
| Podstawy ekologicznej uprawy grzybów | przedmiot wspólny | Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów | 12 / 1 |
| Podstawy ekologicznej uprawy warzyw i ziół | przedmiot wspólny | Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów | 12 / 1 |
| Podstawy enologii | przedmiot wspólny | 6 / 2 | |
| Podstawy produkcji ogrodniczej | przedmiot wspólny | ||
| Podstawy produkcji roślinnej | przedmiot wspólny | ||
| Projektowanie upraw warzywnych | przedmiot wspólny | Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich | 12 / 2 |
| Projektowanie upraw zielarskich | przedmiot wspólny | Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich | 12 / 2 |
| Przechowywanie produktów ogrodniczych | przedmiot wspólny | ||
| Przetwórstwo owoców | przedmiot wspólny | 4 / 1 | |
| Przetwórstwo warzyw | przedmiot wspólny | 4 / 2 | |
| Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowego | przedmiot wspólny | ||
| Przyspieszona uprawa warzyw | przedmiot wspólny | 5 / 2 | |
| Rozmnażanie roślin w kulturach in vitro | przedmiot wspólny | ||
| Rośliny lecznicze w terenach zieleni | przedmiot wspólny | 5 / 1 | |
| Rośliny ogrodnicze w gospodarstwie agroturystycznym | przedmiot wspólny | 9 / 2 | |
| Rośliny ozdobne | przedmiot wspólny | ||
| Rośliny ozdobne w ogrodach świata | przedmiot wspólny | 7 / 1 | |
| Rośliny ozdobne w życiu człowieka | przedmiot wspólny | Rośliny ozdobne w życiu człowieka | 10 / 2 |
| Sadownictwo | przedmiot wspólny | ||
| Sadownictwo proekologiczne | przedmiot wspólny | Nowe trendy w produkcji sadowniczej | 13 / 2 |
| Seminarium inżynierskie | przedmiot wspólny | ||
| Szkółkarstwo | przedmiot wspólny | ||
| Technologia upraw maszynowych | przedmiot wspólny | ||
| Terapia ogrodnicza | przedmiot wspólny | Rośliny ozdobne w życiu człowieka | 10 / 2 |
| Tereny zieleni - historia i projektowanie | przedmiot wspólny | Tereny zieleni - historia i pielęgnacja | 11 / 1 |
| Tereny zieleni - pielęgnacja w zależności od miejsca | przedmiot wspólny | Tereny zieleni - historia i pielęgnacja | 11 / 1 |
| Uprawa winorośli | przedmiot wspólny | ||
| Warzywnictwo | przedmiot wspólny | ||
| Wykonawstwo i utrzymanie terenów zieleni | przedmiot wspólny | Zarządzanie terenami zieleni | 11 / 2 |
| Zagospodarowanie terenów zieleni | przedmiot wspólny | 8 / 1 | |
| Zagrożenia w produkcji sadowniczej | przedmiot wspólny | Metody produkcji owoców wysokiej jakości | 13 / 1 |
| Zajęcia praktyczne z roślin ozdobnych | przedmiot wspólny | ||
| Zajęcia praktyczne z sadownictwa | przedmiot wspólny | ||
| Zajęcia praktyczne z warzywnictwa | przedmiot wspólny | ||
| Zasady kompozycji i dekorowania wnętrz | przedmiot wspólny | 7 / 2 | |
| Zielarstwo | przedmiot wspólny | ||
| Światowe trendy w produkcji sadowniczej | przedmiot wspólny | Nowe trendy w produkcji sadowniczej | 13 / 2 |
| Żywienie roślin | przedmiot wspólny | 3 / 1 | |
| Podstawy informacji naukowej | przedmiot wspólny | ||
| Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracy | przedmiot wspólny | ||
| Szkolenie biblioteczne | przedmiot wspólny |
Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Metody produkcji owoców wysokiej jakości
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Metody produkcji poprawiające jakość owoców | przedmiot wspólny | Metody produkcji owoców wysokiej jakości | 13 / 1 |
| Zagrożenia w produkcji sadowniczej | przedmiot wspólny | Metody produkcji owoców wysokiej jakości | 13 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Zarządzanie terenami zieleni
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Nadzór wykonawczy i dokumentacje projektowo-techniczne | przedmiot wspólny | Zarządzanie terenami zieleni | 11 / 2 |
| Wykonawstwo i utrzymanie terenów zieleni | przedmiot wspólny | Zarządzanie terenami zieleni | 11 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnych | przedmiot wspólny | Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych | 14 / 2 |
| Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowych | przedmiot wspólny | Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych | 14 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Opakowania żywności
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywności | przedmiot wspólny | Opakowania żywności | 14 / 1 |
| Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwo | przedmiot wspólny | Opakowania żywności | 14 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych w terenach zieleni | przedmiot wspólny | Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych | 10 / 1 |
| Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych we wnętrzach | przedmiot wspólny | Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych | 10 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Podstawy ekologicznej uprawy grzybów | przedmiot wspólny | Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów | 12 / 1 |
| Podstawy ekologicznej uprawy warzyw i ziół | przedmiot wspólny | Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów | 12 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Projektowanie upraw warzywnych | przedmiot wspólny | Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich | 12 / 2 |
| Projektowanie upraw zielarskich | przedmiot wspólny | Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich | 12 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Rośliny ozdobne w życiu człowieka
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Rośliny ozdobne w życiu człowieka | przedmiot wspólny | Rośliny ozdobne w życiu człowieka | 10 / 2 |
| Terapia ogrodnicza | przedmiot wspólny | Rośliny ozdobne w życiu człowieka | 10 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Nowe trendy w produkcji sadowniczej
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Sadownictwo proekologiczne | przedmiot wspólny | Nowe trendy w produkcji sadowniczej | 13 / 2 |
| Światowe trendy w produkcji sadowniczej | przedmiot wspólny | Nowe trendy w produkcji sadowniczej | 13 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Tereny zieleni - historia i pielęgnacja
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Tereny zieleni - historia i projektowanie | przedmiot wspólny | Tereny zieleni - historia i pielęgnacja | 11 / 1 |
| Tereny zieleni - pielęgnacja w zależności od miejsca | przedmiot wspólny | Tereny zieleni - historia i pielęgnacja | 11 / 1 |
Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Estetyka | przedmiot wspólny | 1 / 4 | |
| Filozofia | przedmiot wspólny | 1 / 1 | |
| Historia sztuki | przedmiot wspólny | 1 / 3 | |
| Socjologia | przedmiot wspólny | 1 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Język angielski | przedmiot wspólny | 2 / 1 | |
| Język niemiecki | przedmiot wspólny | 2 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Diagnostyka potrzeb nawozowych i wymagań pokarmowych roślin ogrodniczych | przedmiot wspólny | 3 / 2 | |
| Żywienie roślin | przedmiot wspólny | 3 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Historia wina i enoturystyka | przedmiot wspólny | 6 / 1 | |
| Podstawy enologii | przedmiot wspólny | 6 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Hortiterapia | przedmiot wspólny | 9 / 1 | |
| Rośliny ogrodnicze w gospodarstwie agroturystycznym | przedmiot wspólny | 9 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Metody produkcji poprawiające jakość owoców | przedmiot wspólny | Metody produkcji owoców wysokiej jakości | 13 / 1 |
| Zagrożenia w produkcji sadowniczej | przedmiot wspólny | Metody produkcji owoców wysokiej jakości | 13 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Nadzór wykonawczy i dokumentacje projektowo-techniczne | przedmiot wspólny | Zarządzanie terenami zieleni | 11 / 2 |
| Wykonawstwo i utrzymanie terenów zieleni | przedmiot wspólny | Zarządzanie terenami zieleni | 11 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnych | przedmiot wspólny | Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych | 14 / 2 |
| Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowych | przedmiot wspólny | Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych | 14 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywności | przedmiot wspólny | Opakowania żywności | 14 / 1 |
| Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwo | przedmiot wspólny | Opakowania żywności | 14 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Pielęgnacja drzew i krzewów w terenach zieleni | przedmiot wspólny | 8 / 2 | |
| Zagospodarowanie terenów zieleni | przedmiot wspólny | 8 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych w terenach zieleni | przedmiot wspólny | Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych | 10 / 1 |
| Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych we wnętrzach | przedmiot wspólny | Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych | 10 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Podstawy ekologicznej uprawy grzybów | przedmiot wspólny | Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów | 12 / 1 |
| Podstawy ekologicznej uprawy warzyw i ziół | przedmiot wspólny | Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów | 12 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Projektowanie upraw warzywnych | przedmiot wspólny | Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich | 12 / 2 |
| Projektowanie upraw zielarskich | przedmiot wspólny | Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich | 12 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Przetwórstwo owoców | przedmiot wspólny | 4 / 1 | |
| Przetwórstwo warzyw | przedmiot wspólny | 4 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Przyspieszona uprawa warzyw | przedmiot wspólny | 5 / 2 | |
| Rośliny lecznicze w terenach zieleni | przedmiot wspólny | 5 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Rośliny ozdobne w ogrodach świata | przedmiot wspólny | 7 / 1 | |
| Zasady kompozycji i dekorowania wnętrz | przedmiot wspólny | 7 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Rośliny ozdobne w życiu człowieka | przedmiot wspólny | Rośliny ozdobne w życiu człowieka | 10 / 2 |
| Terapia ogrodnicza | przedmiot wspólny | Rośliny ozdobne w życiu człowieka | 10 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Sadownictwo proekologiczne | przedmiot wspólny | Nowe trendy w produkcji sadowniczej | 13 / 2 |
| Światowe trendy w produkcji sadowniczej | przedmiot wspólny | Nowe trendy w produkcji sadowniczej | 13 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11
| Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
|---|---|---|---|
| Tereny zieleni - historia i projektowanie | przedmiot wspólny | Tereny zieleni - historia i pielęgnacja | 11 / 1 |
| Tereny zieleni - pielęgnacja w zależności od miejsca | przedmiot wspólny | Tereny zieleni - historia i pielęgnacja | 11 / 1 |