Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (N2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności
Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 1:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Bezpieczeństwo i ergonomia pracy w laboratorium | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 5 |
Ochrona własności przemysłowej | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 5 |
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Bioinformatyka | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 1,3 | 0,3 | 8 |
laboratoria | praktyczne | 2,7 | 0,2 | 15 | |||
Etyczne, prawne i ekonomiczne aspekty biotechnologii | zaliczenie | 2,0 | konwersatoria | audytoryjne | 2,0 | 0,3 | 18 |
Planowanie i analiza eksperymentu | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 8 |
projekty | praktyczne | 1,0 | 0,4 | 7 | |||
Podstawy współczesnej mikroskopii | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 10 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 10 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Biologiczne metody oceny stanu środowiska | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 8 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 7 | |||
Metody biologiczne w likwidacji skażeń środowiska | egzamin | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,7 | 0,4 | 8 |
laboratoria | praktyczne | 1,3 | 0,3 | 5 | |||
Mutageneza organizmów wykorzystywanych w produkcji żywności | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,3 | 8 |
laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 5 |