Grupa | Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|
1 | Analityka żywności | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 | 3 |
2 | Higieniczno-toksykologiczna ocena opakowań | egzamin | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 | 3 |
3 | Mikrobiologia przemysłowa | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 | 3 |
4 | Ogólne towaroznawstwo żywności | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 | 3 |
5 | Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznego | egzamin | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 | 3 |
6 | Patogeny w żywności | egzamin | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 | 3 |
7 | Podstawy metod toksykometrycznych | egzamin | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 | 3 |
8 | Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywności | egzamin | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 | 3 |
9 | Systemy zarządzania jakością żywności | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 | 3 |
10 | Szkodniki w przemyśle spożywczym | egzamin | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 | 3 |
11 | Towaroznawstwo napojów | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 | 3 |
12 | Towaroznawstwo zywności ekologicznej | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 | 3 |
13 | Towaroznawstwo żywnoścci specjalnego przeznaczenia żywieniowego i funkcjonalnej | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 | 3 |
14 | Wymagania prawne znakowania i certyfikacja w przemyśle spożywczym | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 6 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 12 | 3 |