Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie
Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 5:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ekologia i ochrona środowiska | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Podstawy żywienia człowieka | egzamin | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 4,0 | 1,0 | 30 | |||
Technologia gastronomiczna | zaliczenie | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 45 | |||
Technologia roślinna | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 45 | |||
Technologia rybna | egzamin | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 45 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 |