Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Analiza i ocena jakości żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,02,045
wykładyaudytoryjne3,01,030
Podstawy genetyki człowieka z elementami nutrigenomikiegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,00,530
laboratoriapraktyczne3,00,530

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Parazytologiaegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,015
laboratoriapraktyczne1,01,015
Podstawy fizjologii żywieniaegzamin6,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne4,02,045
Podstawy technologii mleczarskiejegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,015
laboratoriapraktyczne2,02,030
Przetwórstwo ryb i owoców morzaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,045
wykładyaudytoryjne2,01,045

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02