Wydział Techniki Morskiej i Transportu - Transport (S2)
specjalność: Transport żywności
Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Bezpieczeństwo i higiena pracy | zaliczenie | 0,5 | wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,2 | 5 |
Europejska polityka transportowa | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,7 | 0,6 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 1,3 | 1,2 | 30 | |||
Ochrona własności intelektualnej | zaliczenie | 0,5 | wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,4 | 10 |
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Metody matematyczne w transporcie | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 | |||
Wybrane działy matematyki stosowanej | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Mechanika konstrukcji urządzeń transportowych | egzamin | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 | |||
Modelowanie procesów transportowych | egzamin | 2,0 | projekty | praktyczne | 1,0 | 0,6 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 | |||
Niezawodność i bezpieczeństwo systemów | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,5 | 1,2 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,3 | 30 | |||
Systemy teleinformatyczne w transporcie | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,6 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 | |||
Zarządzanie i sterowanie systemami transportowymi | egzamin | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Eksploatacja systemów chłodniczych | egzamin | 4,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,7 | 0,6 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 1,6 | 1,2 | 30 | |||
wykłady | audytoryjne | 1,7 | 1,2 | 30 | |||
Logistyka i dystrybucja żywności | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,7 | 0,6 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 1,3 | 1,2 | 30 | |||
Zarządzanie systemami transportu żywności | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 | |||
Światowy rynek żywności | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 |