Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Kynologia (S2)
specjalność: Żywienie psów i profilaktyka zdrowotna
Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Bezpieczeństwo i ergonomia pracy | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 10 |
Ochrona własności intelektualnej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 10 |
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |
Podstawy prawa pracy i marketing w kynologii | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 10 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 20 |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka zawodowa | egzamin | 4,0 | praktyki | praktyczne | 4,0 | 1,0 | 4 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Doświadczalnictwo w kynologii | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 12 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 16 | |||
Ekologia psowatych | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 12 |
laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,5 | 12 | |||
Gospodarka wodno-elektrolitowa i kwasowo-zasadowa psów | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 16 |
Szkolenie dla osób uczestniczących w wykonywaniu procedur na zwierzętach | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 20 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 10 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Anatomia i histologia układu pokarmowego psów | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 |
laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,5 | 10 | |||
Biosurowce w żywieniu psów | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 14 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 16 | |||
Genetyka zaburzeń metabolicznych psów | egzamin | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 10 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 20 | |||
Ocena i wykorzystanie surowców zwierzęcych | egzamin | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 |
laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,5 | 10 | |||
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 10 | |||
Wybrane zaburzenia systemu pokarmowego i przemiany materii psów | egzamin | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 20 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 20 | |||
Wymagania sanitarno-weterynaryjne w zakresie karm dla psów | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 16 |