Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (S2)
specjalność: Produkcja owoców, warzyw i ziół
Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 5 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Rachunkowość w produkcji ogrodniczej | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 10 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Integrowana produkcja owoców | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
Integrowana produkcja warzyw | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
Rozpoznawanie drzew i krzewów w stanie bezlistnym | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 | |||
Seminarium dyplomowe | zaliczenie | 2,0 | seminaria | audytoryjne | 2,0 | 0,7 | 20 |
Wybrane zagadnienia z sadownictwa | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,5 | 25 | |||
Wybrane zagadnienia z warzywnictwa i zielarstwa | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,3 | 1,3 | 20 |
wykłady | audytoryjne | 0,7 | 0,7 | 10 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Warzywa i owoce tropikalne | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,2 | 5 | |||
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 | |||
Winnice, sady i jagodniki w gospodarstwach agroturystycznych | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 |
Właściwości dietetyczne i lecznicze roślin warzywnych i zielarskich | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 | |||
Światowy i krajowy rynek owoców i warzyw | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 20 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,7 | 20 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |