Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: technologia i biotechnologia żywności

Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Systemy informatyczne w technologii żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,59

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Indywidualna przedsiębiorczość w przemyśle spożywczymzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,512
Prawo żywnościoweegzamin1,0laboratoriapraktyczne0,50,518
wykładyaudytoryjne0,50,59
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,027
wykładyaudytoryjne2,00,518

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Inżynieria genetyczna w przetwórstwie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,012
wykładyaudytoryjne1,00,56
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,018
wykładyaudytoryjne1,00,518
Wybrane działy w technologii mięsa i drobiuegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,01,027
wykładyaudytoryjne2,00,518
Wybrane działy w technologii mleczarskiejegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne1,00,59
Wybrane działy w technologii produktów roślinnychegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne2,00,518

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05